MENÜ

Ferhat Arıcan'dan gümüş açılış

Milli cimnastikçi 2022'deki 2. yarışında yine kürsüde kendine yer buldu. Sezonun ilk Dünya Kupası'nda altın madalya kazanan İbrahim Çolak, Kahire'deki halka finalinde bu kez gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ferhat Arıcan'dan gümüş açılış

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye bu yaz artistik cimnastikte tarihi bir başarıya ulaşmıştı. Ferhat Arıcan paralel alet finalinde gösterdiği performansla üçüncülük kürsüsüne çıkmış ve bu branşta olimpiyat seviyesindeki ilk madalya sevincimizi bize yaşatmıştı. İşte aylar sonra Ferhat Arıcan artistik cimnastikte 2022 sezonunu, şubat ayının sonundaki Cottbus Dünya Kupası'yla açmıştı. Milli sporcu, kulplu beygirde mücadele etmiş, paralel alette başlama listesinde adı geçse de yarışmamıştı.

Haberin Devamı

Altını kılpayı kaçırdık

Ferhat Arıcan, Kahire Dünya Kupası'nda ise özlenen serisini sundu ve sezonu gümüş madalyayla açtı. Milli sporcumuz kulplu beygir ve paralel alette finale kalmak için yarıştı. Tabii ki, favori olduğu paralel alette 3. sıradan final biletini kaptı. Dünkü finalde de 6.5 zorluğa sahip seride 14.800 puan alan Ferhat Arıcan gümüş madalyayla ulaştı. 18'lik Ukraynalı Illia Kovtun ise 3 Dünya Kupası'nda da (Cottbus, Doha, Kahire) paralelde altın madalyayı kazanan isim oldu. Ferhat Arıcan 0.3 puan gibi küçük bir farkla birincilik kürsüsünü kaçırdı. Cumartesi günkü yarışlarda da halka finalinde İbrahim Çolak gümüş elde etmişti. Türkiye böylece 2 sporcuyla yer aldığı Kahire Dünya Kupası'nı 2 gümüşle tamamladı.

Haberin Devamı

Hatice Yücel

YORUM YAZ