MENÜ

Ferhat Arıcan: Ekol ülkeler bizden korkmaya başladı

Milli sporcu Ferhat Arıcan, Türk cimnastiğinin son yıllarda çok önemli bir gelişim içine girdiğini ve yükseldiğini belirterek, "Ekol ülkeler bizden korkmaya başladı." dedi.

Ferhat Arıcan: Ekol ülkeler bizden korkmaya başladı

Milli sporcu Ferhat Arıcan, Türk cimnastiğinin son yıllarda çok önemli bir gelişim içine girdiğini ve yükseldiğini belirterek, "Ekol ülkeler bizden korkmaya başladı." dedi.

Haberin Devamı

Ferhat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk cimnastiğinin gelişimi ve milli takımın hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sporcular olarak sporda büyük önemi olan takım ruhunu yakaladıklarını vurgulayan Ferhat, "Bu jenerasyon gerçekten çok farklı. Tarihin en iyi takımı diyebiliriz. Dünya Şampiyonası’nda ilk 24 takım arasına girmemiz, Avrupa Şampiyonası’nda final yapmamız bizi çok motive ediyor. Beraber çalışmayı seviyoruz ve hedefe odaklı ilerliyoruz. Yaşlarımızın birbirine yakın olması daha da iyi anlaşmamızı sağlıyor. Herkes birbirini hedefe yönlendirmeye çalışıyor. Takım olarak olimpiyatlara gitmeyi çok istiyoruz." diye konuştu.

Ferhat Arıcan, 2020 Olimpiyatları’nda takım olarak yer almanın öncelikli hedefleri olduğunun altını çizerek, "2016 yılında Brezilya’nın ev sahipliğinde yapılan Olimpiyat Oyunları’na sadece ben gitmiştim. Şimdi hedef büyüttük ve takım olarak gitmek için elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyoruz. Takımı düşündükçe, takıma katkı verdikçe bireysel hedefi de yükseltmiş oluyorsunuz. İkisi birbiriyle doğru orantılı. Takım olarak geldiğimiz noktadan memnunuz ama yeterli görmüyoruz. Olimpiyatlara gittiğimiz takdirde çok fazla final yapacağımıza ve madalya alacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- "Takım olarak olimpiyatlarda bulunmak tarih yazmamız anlamına geliyor"

Milli sporcu Ferhat Arıcan, Türk cimnastiğinin daha önceki yıllarda takım olarak olimpiyatlarda yer almadığını, 2020 yılında bunu başarmak istediklerini ifade etti.

Önlerine koydukları hedeflerin sporcular üzerinde bir baskı oluşturmadığını, aksine kendilerini daha da motive ettiğinin altını çizen Ferhat, şunları söyledi:

"Takım olarak daha önce olimpiyatlara gitmişiz ve bu sefer insanlar bizden madalya bekliyor değil. Biz kendi içimizde madalya almayı hedefliyoruz ama takım olarak olimpiyatlarda bulunmamız zaten tarih yazmamız anlamına geliyor. Bu da bize ekstra bir motivasyon sağlıyor. Performansımızı artırırken daha iştahlı çalışmamıza neden oluyor."

- "Rakiplerimizin gözünü korkuttuk"

Haberin Devamı

Ferhat, önceden katıldıkları uluslararası organizasyonlarda iyi dereceler elde edemediklerini, bunun da diğer ülke sporcuları tarafından tanınmamalarına neden olduğunu söyledi.

Son dönemde elde edilen başarıların ve sergilenen performansların tüm ülkelerin dikkatini çektiğini vurgulayan Ferhat, "Özellikle Avrupa takım finalinde ilk üç alette Rus sporcuların önünde ilk sırada ilerlememiz, gözlerin bize çevrilmesini sağladı. Şu anda salona girdiğimiz zaman cimnastiğin ekol ülkeleri arasında yer alan Rusya ve Çin’den sporcuların bizi takip ettiğini görebiliyoruz. Performansımızdan ve potansiyelimizden çekiniyorlar. Ekol ülkeler bizden korkmaya başladı. Rakiplerimizin gözünü korkuttuk." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bizi anlayan yöneticiler fark yarattı"

Ferhat Arıcan, son dönemdeki yükselişin sadece sporcu performansı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, başarıya giden yolun ekip ruhundan geçtiğini ifade etti.

Türkiye Cimnastik Federasyonunun yönetim kurulunda başkan da dahil olmak üzere sporculuk yapmış insanların bulunduğunu belirten Ferhat, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Yönetim kurulunda daha önce sporculuk yapmış, sporcuların yaşadığı sıkıntıları bilen, çözüm arayan ve bizi anlayan insanların olmasını da bir şans olarak değerlendiriyorum. Gerçekten çok iyi bir sistem kuruldu. Sadece sporcuların çalışması başarı için yeterli olmayabiliyor. Sporcular olarak arkamızda Gençlik ve Spor Bakanlığının, Spor Genel Müdürlüğünün ve federasyonumuzun desteğini görmek çok önemli. Bu noktada bizi anlayan yöneticiler fark yarattı. Ekip olarak çalışmak çok önemli. Sadece sporcu grubu değil arkada büyük bir ekip var. Geldiğimiz noktada kurulan sistemin ve ekip çalışmasının getirdiği çok şey olduğunu düşünüyorum. Türk cimnastiği doğru yolda ve büyük başarılar bizi bekliyor."

AA

YORUM YAZ