MENÜ

Fener'in stoperleri Almeida'yı unutunca!

Hikmet Karaman, teknik adam gözüyle Beşiktaş'ın zaferinin şifrelerini yazdı.

Fener'in stoperleri Almeida'yı unutunca!

Karşılaşmanın ilk yarısında tempolu bir maç izledik. 32. dakika bana göre karşılaşmanın en önemli anıydı. Fernandes’in pozisyonunda; Quaresma içeriye doğru koşu yapsa, Fernandes topu ona çıkaracak ve boş kaleye golünü atacaktı. Futbolda pozisyon oyununun taktik anlamda ne kadar önemli olduğunu, işte dün akşamki maçın 32. dakikasında gördük. Teknik adamlar tek santrfor oynayıp sağ ve sol kanatta oynattıkları oyunculardan ikinci forvet oyuncusu olmasını beklerler. Atak sağdan geliyorsa sol açık, soldan geliyorsa ise sağ açıktan bu göreve soyunmasını beklerler. Fernandes’in pozisyonu böyle bir pozisyondu.

Q7 vezir de eder rezil de...
44. dakikada Quaresma bu kez sahneye çıktı. Kelimenin tam anlamıyla Q7 adamı vezir de eder, rezil de... Mükemmel bir orta çıkardı Almeida’ya. O da golü yaptı. Ama bu ortada yine Türk futbolunun hastalığını gördük. Fenerbahçe ceza alanı içerisinde 5 Fenerbahçeli var ve herkes topa bakıyor. İki stopere şunu sormak isterim, rakibin tek santrforu Almeida, neden onun yanında değilsiniz? Fenerbahçeli iki stoperden biri Almeida’yı kontrol etmek zorunda ama bunu yapan yok.

Beşiktaş’ın hakkıydı
İkinci yarıda Tayfur hoca akıllı değişiklikler yaptı. 1-0 galip olan Beşiktaş’ın üzerine gelen Fenerbahçe, girdiği birçok pozisyonu da harcadı. Kısacası; Fenerbahçe, Galatasaray maçını şansıyla kazandı, Beşiktaş maçında da haklı bir mağlubiyet aldı diyelim...

Hikmet Karaman

Haberin Devamı
YORUM YAZ