MENÜ

Fenerbahçe'nin yeni golcüsü İslam Slimani

Sarı-Lacivertli taraftarların haftalardır beklediği müjdeli haber sonunda İngiltere’den geldi. Sky Sports ve Times’ın haberlerine göre Fenerbahçe, İslam Slimani’nin 1 yıllığına kiralanması için Leicester ile anlaştı. İngilizler’e göre Cezayirli forvetin yıllık 4.25 milyon Euro’luk maaşını Fenerbahçe karşılayacak. Anlaşmada, satın alma opsiyonu bulunmuyor. Sarı-Lacivertliler’in Leicester’a yapacağı ödemeyle ilgili henüz açıklama yok.

Fenerbahçe'nin yeni golcüsü İslam Slimani

Janssen’in kiralık sözleşmesi bitti; Fernandao, Al-Wahda’ya satıldı. Elde Soldado dışında forvet kalmadı. Sarı- Lacivertliler’in transferdeki ilk hamlesinin golcü olması bekleniyordu. Ancak önce Barış Alıcı, Berke Özer ve Ferdi Kadıoğlu’na imza attırılarak gençlere yatırım yapıldı. Ardından Andre Ayew kiralandı. Taraftarların haftalardır beklediği forvet transferinde de sonunda mutlu sona ulaşıldı. Müjdeli haber İngiltere’den geldi. Sky Sports, Fenerbahçe ile Leicester City’nin, İslam Slimani’nin 1 yıllığına kiralanması konusunda her konuda anlaşmaya vardığını duyurdu.

Haberin Devamı

Resmi açıklama bekleniyor

Bir diğer İngiliz yayın organı Times ise anlaşmanın detaylarını açıkladı. Buna göre Sarı-Lacivertliler’in, Slimani’nin yıllık 4 milyon 250 bin Euro (27 milyon TL) olan maaşını ödeyeceği kaydedildi. Ayrıca Leicester ile Fenerbahçe arasındaki anlaşmada satın alma opsiyonu bulunmadığı belirtildi. Haberde, Kanarya’nın İngiliz ekibine ne kadar kiralama bedeli ödeyeceğinin bilgisi ise yer almadı. İslam Slimani’nin Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili resmi açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Benfica rövanşında oynayamayacak

İslam Slimani transferi, salı günkü Benfica maçına kadar büyük ihtimalle açıklanacak. Ancak Cezayirli forvet buna rağmen rövanşta forma giyemeyecek. UEFA kuralları gereği, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu için 2 Ağustos’ta kadro bildirilmişti. İlk maçın 24 saat öncesine kadar, mazeretle 2 yeni oyuncu daha bildirilebiliyordu. Slimani ise ilk karşılaşmadan sonra kadroya katılacağı için, salı günü yeni takımını tribünden izleyebilir.

Haberin Devamı

Leicester’ın rekor transferiydi

İngiliz ekibi, tarihi bir başarıyla 2015-16 sezonunu Premier Lig şampiyonu olarak tamamladı. Ardından hem Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir performans sergilemek, hem de ligde yeniden üst sıralarda yer almak için transferde büyük yatırım yapıldı. Sporting’de sezonu 46 maçta 31 golle tamamlayarak adını duyuran İslam Slimani, tam 30.5 milyon Euro (193 milyon TL) bonservis bedeliyle Leicester’a transfer oldu. Bu rakam, hâlâ İngiliz ekibi için bir rekor...

İngiltere macerası kötü gitti

Slimani için Leicester’de işler hiç de beklendiği gibi gitmedi. Vardy-Okazaki ikilisini kesmeyi başaramadı. Ligde 23 maçta 1227 dakika sahada kalabildi ve 7 gol attı. Sezonu 31 resmi karşılaşmada 9 golle tamamladı. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında ise Leicester’da ligde sadece 12 maçta oynadı, 2 kez 11’de yer alabildi ve 1 gol attı. İkinci devrede Newcastle’a gitse de burada da sadece 4 maçta boy gösterebildi ve skor üretemedi.

YORUM YAZ