MENÜ

Fenerbahçe'nin orta saha listesi kabarık

Sarı-Lacivertliler, orta sahanın ortasını güçlendirmek için adaylarını belirledi. Pereira, yönetime 4 oyuncunun adını verdi. Listedeki yıldızlar, yaş ve maliyete göre sıralandı. Fenerbahçe, bu futbolcular arasından şartlarına en uygun olanına imza attıracak.

Fenerbahçe'nin orta saha listesi kabarık

Fred

Vitor Pereira, Shakhtar’dan ayrılmak isteyen Brezilyalı futbolcuya adeta hayran. Enerjik yapısı, yüksek tekniği, hem savunmada hem de hücumda etkili olması ve genç yaşı nedeniyle Portekizli çalıştırıcının ilk hedefi Fred. Ukrayna’daki iç savaş nedeniyle genç yıldız takımdan ayrılmak istiyor. Ancak 15 milyon Euro’luk (46 milyon TL) bonservis bedeli nedeniyle Sarı-Lacivertliler için bu transferi gerçekleştirmek kolay olmayacak. Yönetim, tüm şartları zorlayarak Fred’e imza attırmaya çalışacak. Ayrıca Shakhtar Donetsk’e kiralık teklifi de yapılacak. Pereira ve Terraneo ise oyuncuyla bizzat görüşecek. 22 yaşındaki futbolcu eğer bonservisiyle alınabilirse, Fenerbahçe orta sahasını uzun yıllar emanet edebileceği bir oyuncuya kavuşmuş olacak.

Guarin

İnter’in Geoffrey Kondogbia transferinin ardından Fredy Guarin’in Sarı-Lacivertliler’e imza atma ihtimali iyice arttı. Kolombiyalı yıldız, forma şansı azaldığı için iyi bir teklif gelmesi halinde takımdan ayrılmaya hazır. İnter Teknik Direktörü Roberto Mancini de Guarin’i gözden çıkarmış durumda. Sportif direktör Terraneo, yakın ilişkiler içerisinde olduğu İnter ile pazarlıklara başladı. Fred gibi Guarin de oyunun iki yönünde de etkili bir futbolcu. Sarı-Lacivertliler, 5 milyon Euro’ya (15.3 milyon TL) 28 yaşındaki yıldızın bonservisini almayı planlıyor. Eğer İnter ile anlaşma sağlanırsa, şu anda tatilde olan Fredy Guarin ve menaceriyle pazarlıklar başlayacak.

Hernanes

Fenerbahçe’nin listesindeki bir diğer Brezilyalı. Copa America kadrosunda olmasa da uzun süredir milli takımda düzenli olarak forma giyen Hernanes, İtalya Ligi’nin en iyi orta saha oyuncuları arasında yer alıyor. Vitor Pereira; tecrübesi, müthiş pasları, etkili şutları ve mücadeleci yapısıyla 30 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe’ye büyük katkı sağlayacağı görüşünde. Ancak Hernanes’in transfer edilmesi de kolay görünmüyor. İnter’in en sevilen oyuncuları arasında yer almasının yanı sıra, Atletico Madrid de Brezilyalı futbolcu ile ilgileniyor. Her şeye rağmen Terraneo, Guiarin için pazarlık masasına oturduğunda Hernanes’in transferini de gündeme getirecek ve bu oyuncu için de İtalyan devine bir teklif sunacak.

Mikel

Chelsea, 2006 yılında Mikel’i olaylı bir transfer sürecinin ardından Manchester United’ın elinden kapmıştı. Tam 9 senedir İngiliz devinin formasını giyen Nijeryalı futbolcu, Mourinho’nun ikinci döneminde gözden düştü. Formasını Nemanja Matic’e kaptırdı. Güçlü fiziği ve yüksek savunma özellikleriyle ön plana çıkan 28 yaşındaki futbolcunun hücum yönü zayıf. Ancak Pereira, orta sahadaki direnci fazlasıyla artıracak olması nedeniyle John Obi Mikel’i Fenerbahçe’de görmek istiyor. Nijeryalı’nın tahmini piyasa değeri 10 milyon Euro (30.6 milyon TL) olsa da Sarı-Lacivertliler bu transferi çok daha düşük bir bedelle bitirebilir. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Al-Ain de Mikel’le ilgileniyor ancak Fenerbahçe, Devler Ligi avantajıyla bir adım önde.

Haberin Devamı
YORUM YAZ