MENÜ

Fenerbahçe'nin istediği Zivkovic transferindeki sır isim kim?

Fenerbahçe'nin gelecek yatırımı olarak gördüğü Sırp forvet Andrija Zivkovic'in piyasası gittikçe büyüyor. Chelsea, Benfica ve Valencia'nın başını çektiği kulüplerin sadece Partizan ve oyuncuyu değil, bir ismi daha iknâ etmesi gerekecek.

Fenerbahçe'nin istediği Zivkovic transferindeki sır isim kim?

Sezon başı yaptığı sansasyonel transferlerle Avrupa'nın dikkatini çeken Fenerbahçe, tecrübeli yıldızların yanında kadrosunu belli oranda gençleştirme yoluna da gitmek istiyor.

İlk hedef Zivkovic...


Sırbistan takımı Partizan'da forma giyen Andrija Zivkovic gösterdiği performansla Fenerbahçe dahil Avrupa'nın birçok takımının radarında. 19 yaşındaki sağ açık oyuncusunun attığı gollerle beraber asist anlamında takımına yaptığı katkı da dikkat çekiyor. Bus ezon 19 maça çıkan genç oyuncu 9 gol attı, 7 de asist yaptı.

Perde arkasında Pini Zahavi ismi...

Zivkovic, Partizan'da forma giyiyor ve sözleşmesi Haziran ayında sona eriyor. Dolayısıyla Haziran'da onu kadrosuna katacak takımlar bonservis bedeli ödemeyecek. Bu yüzden Ocak ayı transfer döneminde de genç yıldız adayı için birçok kulübün Partizan'la temasa geçmesi bekleniyor. Ancak sadece Partizan'ı değil oyuncunun menajeri Pini Zahavi'yi de iknâ etmek gerekiyor. Zivkovic'i transfer edecek kulübün Zahavi'ye de yaklaşık 2.5 milyon euro ödemesi gerekiyor.

Pini Zahavi... Abramovic bağlantısı...

İsrail doğumlu bir iş adamı olan Zahavi, kariyerine gazeyecilikle başladı ve basamakla hızlı! bir şekilde çıkmaya başladı.

Kendi anlattığına göre Batı ALmanya'nuın düzenlediği 1974 Dünya Kupası onun başlangıç noktası oldu. Burada birçok arkadaş ve bağlantı edindi. 90'lı yıllarda artık milyon dolarlık işler yapmaya başladı. Yakın arkadaşı Sven Goran Erikkson, Lazio'yu çalıştırırken, Veron ve Stam'ın toplamda 50 milyon euroya takıma katılmasında başrol Zahavi'deydi.



Seneler sonra ise Abramovic'in Chelsea'yi satın almasındaki kilit isimlerdendi. Artık futbolcu menajeri değil, kulüp alım-satımlarındaki kritik isimlerden olmuştu. Abramovic'in Chelsea'si de Zivkovic'i uzun süredir takip ediyor.

Zahavi'nin Neymar'ın Barcelona'ya transferinde de başrol oynadığı belirtiliyor.

Chelsea, Fenerbahçe, Valencia ve Benfica'nın başını çektiği birçok Avrupa kulübünün ocak ayında Zivkovic ve Partizan'dan önce Pini Zahavi'yi ikna etmesi ve Zahavi'ye en az 2.5 milyon euro vermesi gerekecek.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ