MENÜ

Fenerbahçe'nin bonservisini aldığı Bruma için şok sözler! 'Bruma futbolu bırakmalı'

Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği fakat TFF kadrosuna yazmadığı Bruma'nın bonservisini 4.250.000 Avro karşılığında alması, sarı-lacivertli camiada tepkilere yol açmıştı. Bu karar sonras Fenerbahçe'nin Bruma için bonservis ödediği PSV'nin efsane oyuncusu şok ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin bonservisini aldığı Bruma için şok sözler! 'Bruma futbolu bırakmalı'

Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği fakat TFF kadrosuna yazmadığı Bruma'nın bonservisini 4.250.000 Avro karşılığında alması, sarı-lacivertli camiada tepkilere yol açmıştı. Bu karar sonras Fenerbahçe'nin Bruma için bonservis ödediği PSV'nin efsane oyuncusu şok ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Fenerbahçe, sezon başında satın alma opsiyonlu PSV'den kiraladığı Bruma'nın bonservisini geçtiğimiz günlerde aldı. Transfer edildiğinde Jorge Jesus'un yaratıcı futbolcu olarak lanse ettiği ve Sarı Lacivertli ekipte de bu şekilde kullanılacağını belirtmişti.

KONTENJANA TAKILDI
Ancak Fenerbahçe'nin hesapları uymadı. Sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle Bruma, yabancı kontenjanının da açılması nedeniyle kadroya kayıt edilmedi. Sezonun ilk yarısı sona erdi ve ara transfer dönemi de açıldı.  Dünya Kupası arasında takımla birlikte çalışan Bruma hazırlık maçlarında da Jorge Jesus'tan süre aldı. Fenerbahçe, Portekizli futbolcunun kaydını yaptırması için bir yabancı futbolcusu ile yollarını ayırmalı.

Haberin Devamı

SEZON BAŞINDA SÜRE ALDI AMA…
Fenerbahçe, sezon başında Bruma’yı zorunlu satın alma opsiyonuyla PSV’den kiralamıştı. Portekizli futbolcu, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Dinamo Kiev maçlarında toplam 70 dakika, Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Slovacko maçlarında toplam 95 dakika sahada kalmıştı. 28 yaşındaki kanat oy uncusu, ligde ise ilk haftadaki Ümraniyespor mücadelesinde 27 dakika görev yaptı.

İSMİ TFF KADROSUNA YAZILMADI
Transfer dönemi kapandıktan sonra TFF’ye verilen kadroda Bruma’nın ismi yer almadı. UEFA’ya bildirilen listede de olmayan Bruma, sezonun ilk yarısını antrenman yaparak geçirdi.

BONSERVİSİ TARTIŞMA KONUSU OLDU
Fenerbahçe yaptığı açıklamayla Portekizli futbolcunun bonservisinin alındığını ve 2.5+1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Sarı-Lacivertliler, ödenen bonservisi açıklamadı ancak KAP bildiriminde verilen rakam belirtildi. Buna göre sezonun ilk yarısında kadroya alınmayan Bruma için 4 milyon 250 bin Euro, yani yaklaşık olarak 86 milyon 400 bin TL ödendi!

PARMA'YA ÖNERİLECEKTİ
Jayden Oosterwolde transferi için takas formülünü devreye sokmaya hazırlanan Fenerbahçe’nin teklife eklemeyi planladığı oyuncuların Mauricio Lemos ve Bruma olduğu öğrenildi. Eğer Parma isterse, iki oyuncu birden takasta kullanılabilir. Ancak İtalyan ekibinin söz konusu takas olursa farklı bir ismi hedefleme ihtimali yüksek: Miha Zajc... 

Haberin Devamı

BONSERVİS KARARI ELEŞTİRİLDİ
Sezon başında PSV Eindhoven'dan zorunlu satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralanan Bruma'nın bonservisi, ani bir şekilde devre arasında alındı. Portekizli kanat oyuncusunun bonservisine yaklaşık 86 milyon TL ödeyen Sarı-Lacivertliler'in bu hamlesi, birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

İDMAN PERFORMANSI TATMİN EDİCİ
Teknik direktör Jorge Jesus'un bu süreçte sakatlık ve hazır olmaması nedeniyle hem UEFA hem de Süper Lig listesine dahil etmediği 28 yaşındaki yıldızın idmanlardaki performansının tatmin edici olduğu öğrenildi.

YER AÇILIRSA KADROYA YAZILACAK
Yabancı kontenjanı dolu olan Sarı-Lacivertliler'in eldeki yabancılardan biriyle yollarını ayırması durumunda Bruma'ya kadroda resmi olarak yer açacağı öğrenildi. Eğer bu gerçekleşmezse Jesus'un başka bir ismin yerine vatandaşını takıma dahil etme ihtimali de bulunuyor.

EFSANE İSİMDEN BRUMA İÇİN ŞOK SÖZLER
Fenerbahçe'nin önceki hafta içerisinde PSV'den 4 milyon 250 bin Euro'ya bonservisini aldığı Bruma için Hollanda'dan sert bir eleştiri geldi.

Haberin Devamı

‘EN GÜZEL HABER BRUMA’NIN SATILMASIYDI’
PSV'nin efsanelerinden Van de Kerkhof, katıldığı bir podcast yayınında, "Bu hafta aldığım en güzel haber, o çocuğun (Bruma) satılmasıydı. Tüm haftam bu sayede mutlu geçti.’ dedi.

'BRUMA FUTBOLU BIRAKMALI'
Kerkhof, Bruma için ayrıca, ‘PSV'nin bu yüzyıldaki en kötü transferiydi. Bana göre Bruma, futbolu bırakmalı" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ