MENÜ

Fenerbahçe'den can sıkan istatistik!

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda yunan ekibi Atromitos'la karşılaşacak Fenerbahçe'de can sıkacak bir istatistik ortaya çıktı.

Fenerbahçe'den can sıkan istatistik!

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Ukranya ekibi Shakhtar Donetsk'e elenip UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tutan Fenerbahçe, Play-Off turunda Yunan temsilcisi Atromitos'la eşleşti.

İlk maçı 20 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak Sarı-Lacivertliler, ikinci karşılaşmayı 27 Ağustos'ta Şükrü Saracoğlu'nda oynayacak.

Kazanan ekibin Avrupa Ligi'nde gruplara kalacağı eşleşme öncesinde, Sarı-Lacivertliler'in canını sıkacak bir istatistik ortaya çıktı.

Daha önce 2 kez Yunanistan ekipleriyle karşılaşan Fenerbahçe, rakiplerine karşı oynadığı 4 maçta da galibiyet alamamış ve rakipleri karşısında tur vizesi alamamıştı.

2002 ve Panathinaikos...

İlk olarak 2002 yılında Panathinaikos ile UEFA Kupası'nda eşleşen Sarı-Lacivertliler, ilk maçta sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalmış, ikinci maçta Panathinaikos maçtan 4-1'lik galibiyet alarak Fenerbahçe'yi turnuva dışına itmişti.

Paok şoku!

Yıl 2010'u gösterdiğinde ise yine bir UEFA ön elemesinde Yunan ekibi PAOK'la eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda rakibine 1-0 yenilmiş, ikinci maçta ise 1-0 önde götürdüğü mücadelede uzatmalarda yediği golle, bir kez daha sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

Aslıhan Çil / Fanatik Özel

Haberin Devamı
YORUM YAZ