MENÜ

Fenerbahçe'de yıldızlar parladı

Fenerbahçe'de transferlerin performansı kadar, yeni transfer etkisi yaratan yıldızlar da ayakta alkışlandı. Diego maçın en etkili adamıydı. Sow sezonu golle açtı, Nani istekliydi. Fernandao'nun gücü ve ağları sarsan füzesi rakiplere gözdağı verirken, Van Persie'nin sahadaki varlığı bile yetti.

Fenerbahçe'de yıldızlar parladı

Lige çok rahat bir galibiyetle başlayan Fenerbahçe’yi galibiyete götüren, yıldızların üstün performansı oldu. Özellikle yeni transferlerin performansını merakla bekleyen Sarı-Lacivertli taraftarlar, ilk maçtan oldukça memnun ayrılırken, takımdaki eski oyuncuların gözle görülür yükselişi, sezonun kalanı adına büyük heyecan yarattı.

Hoca ondan vazgeçmeyecek


Fener’in en etkili oyuncusu, kuşkusuz Diego’ydu. Brezilyalı futbolcu, Kanarya’nın neredeyse tüm hücum aksiyonlarını yöneten isimdi. Diego, Pereira yönetiminde geçen sezona göre çok daha büyük işler yapacağının sinyallerini verdi. Gol perdesini açan isim olan Sow da, Portekizli hocanın vazgeçmeyeceği bir isim olduğunu kanıtladı. Sow hem etkiliydi hem de 90 dakika sahada kaldı.

Diego-Fernandao uyumu

Yeni transferlerden Fernendao, Diego’nun pasında aldığı topu sürerek ceza sahasına girer girmez adeta bir füze gibi ağlarla buluşturdu. Sambacı, gücü ve hava topu hakimiyetiyle, şimdiden şampiyonluk yolundaki rakiplere gözdağı verdi. Ayrıca Fernandao’nun Diego ile uyumu dikkat çekiciydi. Kanatlarda görev alan Nani, takımın istekli isimlerinden biriydi. Portekizli futbolcu, uyum sürecini aştığında hücumun en önemli parçalarından biri olacak gibi görünüyor.

Her pozisyonun içinde

Sakatlıktan çıkan Van Persie, oyuna ikinci yarıda dahil oldu. Hollandalı futbolcu, rakip yarı alanda tecrübesiyle hep doğru zamanda doğru yerde olmayı bildi. Tecrübeli yıldız ekonomik oynasa da, hem pozisyona girmeyi hem de arkadaşlarını pozisyona sokmayı başardı. Ancak Van Persie’nin 90 dakika verimli olabilmesi için zamana ihtiyacı olduğu gözlendi.

Onlara çok iş düşmedi

Eskişehir’in kötü görüntüsü, Fenerbahçe’nin orta saha ve savunmadaki oyuncularının özelliklerinin ön plana çıkmasını engelledi. Bu doğrultuda Josef orta alanda dinamo gibi çalışırken, Şener sağ bekte beklenen katkıyı sağlayamadı. Kjaer’in yerine stoper oynayan Ba ise elinden geleni yaptı, ancak kendisine pek fazla iş düşmedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ