MENÜ

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları bitmiyor

Fenerbahçe, Sırp yıldızları sezon sonunda kadroya katmayı planlıyordu. Ancak Pereira, transferin erkene alınmasını istedi. Başkan Yıldırım, “Devre arasında gençlere yönelebiliriz” diyerek Zivkovic ve Saponjic'in sinyalini verdi

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları bitmiyor

Yaz transfer döneminin tartışmasız şampiyonu olan Fenerbahçe, şimdiden ocak ayının hatta yeni sezonun çalışmalarına da başladı. Başkan Aziz Yıldırım, “Devre arasında en az 2 oyuncu daha transfer edeceğiz. Bu isimler yıldız da olabilir, geleceğin yıldızları da olabilir. Gençlere yönelebiliriz. Sportif direktörümüz Terraneo bu konuda gece gündüz çalışıyor” açıklamasını yaptı. Başkanın bu sözleri akıllara Andrija Zivkovic ile İvan Saponjic’i getirdi.

Ocak-haziran, uyum süreci

Sarı-Lacivertliler, Sırp futbolunun son dönemde yetiştirdiği en yetenekli iki genci sezon sonunda kadroya katmayı planlıyordu. Ancak teknik direktör Vitor Pereira’nın talebiyle Saponjic ve Zivkovic transferlerinin erkene alındığı öğrenildi.

18 yaşındaki golcü Saponjic, forvette Van Persie ve Fernandao’ya alternatif olacak. Andrija Zivkovic’in bu sezon forma şansı bulması kolay değil. Ancak Pereira, ülkeyi tanıması ve takıma uyum sağlaması açısından 19 yaşındaki yıldız adayının da ocak ayında Fenerbahçe’ye katılmasından yana. Zivkovic için sezonun ikinci yarısı uyum süreci olarak geçecek, yeni sezonda ise Liverpool’a dönecek olan vatandaşı Markovic’ten sağ kanadı devralacak.

Bir an önce gelmek istiyorlar

Sırp basını, Andrija Zivkovic ve Ivan Saponjic’in Fenerbahçe’nin teklifi sonrası büyük mutluluk yaşadıklarını yazdı. Sırbistan’da çıkan haberlerde genç futbolcuların bir an önce Türkiye’ye gitmek istedikleri ve bu nedenle transferin ocak ayına çekilmesini memnuniyetle karşıladıkları belirtildi.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ