MENÜ

Fenerbahçe'de Joachim Löw'ün yardımcısı için flaş isim! Tayfun Korkut sürprizi

Fenerbahçe'de Vitor Pereira ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına sezon sonuna kadar İsmail Kartal getirilmişti. Alman teknik adam Joachim Löw, yeni sezonda takımı dünyaca ünlü bir yabancı hocaya emanet etmeyi planlayan sarı lacivertli yönetimin 1 numaralı adayı durumunda. Alman teknik adamın yardımcısı konusunda da flaş gelişmeler yaşanıyor. Sürpriz bir isim olarak Tayfun Korkut ismi gündeme geldi.

Fenerbahçe'de Joachim Löw'ün yardımcısı için flaş isim! Tayfun Korkut sürprizi

Fenerbahçe, yeni sezonda Başkan Ali Koç'un görüşmelerini sürdürdüğü Joachim Löw ve Türk yardımcısıyla sezona başlamayı planlıyor. Alman hocanın yardımcısı olması için düşünülen isim daha önce de Löw ile birlikte çalışmış olan İsmail Kartal'dı. Ancak İsmail Kartal ikinci adam olmayı istemediğini açıkladı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'dan "İkinci adam olmam" çıkışı

Daha önce Joachim Löw'ün teknik direktör olması halinde yardımcısı olmaya sıcak baktığı ifade edilen İsmail Kartal, son dönemde 'ikinci adam olmam' çıkışıyla gündeme gelmeye başladı. Tecrübeli teknik adam Kayserispor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında "Sezon sonu ne olur? Kalır mıyım, ayrılır mıyım? Bilmiyorum." diyen Kartal, 'ikinci adam olmam' açıklamasıyla ilgili bir soruya sinirlenerek, "Ben onu söyledim zaten tekrar etmenin anlamı yok. Çıkan haberler beni ilgilendirmiyor. Ben bir teknik direktörüm ve hayatım boyunca kimsenin arkasında ikinci adam olmam dedim. Bir daha söylüyorum. Bunu tekrar tekrar söylüyorsunuz ve ayıp ediyorsunuz. Her şeyde soruyorsunuz ikinci adam, ikinci adam. Olmayacağımı söyledim, yine söylüyorum. Ben ikinci adam olmayacağım. Bitti, bu kadar.” yanıtını vermişti.

Haberin Devamı

Joachim Löw'den ikinci adam hamlesi

İsmail Kartal'ın bu açıklamalarının altında yatan sebebin Fenerbahçe'nin 1 numaralı hoca adayı olan Joachim Löw'ün yardımcısı olacak isim için yaptığı hamle olduğu ortaya çıktı.

Löw, Tayfun Korkut'a teklif yaptı

Alman teknik adamın Fenerbahçe'de göreve gelmesi halinde yardımcılığını yapması için sarı lacivertli kulübün eski futbolcusu olan Tayfun Korkut'a teklifte bulunduğu öğrenildi. Löw'ün İsmail Kartal'ı ekibinde düşünmediği, Kartal'ın son dönemdeki ikinci adam çıkışının altında yatan nedenin de bu olduğu belirtildi.

Tayfun Korkut hem F.Bahçe'yi hem ligi yakından tanıyor

Son olarak Bundesliga ekiplerinden Hetha Berlin'i çalıştıran 48 yaşındaki Tayfun Korkut, 1995 yılında transfer olduğu Fenerbahçe'de 5 sezon forma giydi bir lig şampiyonluğu yaşadı. Teknik direktörlük kariyerine Real Sociedad altyapısında başlayan Tayfun Korkut, A Milli Futbol Takımı'nda Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yaptı.

Haberin Devamı

İlk teknik direktörlük görevinde hannover'i çalıştıran Korkut, Kaiserslautern, Leverkusen, Stuttgart ve Hertha Berlin de görev yaptı.

Ajansspor

YORUM YAZ