MENÜ

"Fenerbahçe yedi düvelle kavgalı olamaz"

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, sarı-lacivertli kulübün köklü değişikliklere ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin kulübü yedi düvelle kavgalı olamaz" dedi.

"Fenerbahçe yedi düvelle kavgalı olamaz"

Fenerbahçe Burnu’ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri’nde devam eden yıllık olağan mali genel kurulda söz alan eski yönetici Kutlualp, başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçe’deki sistemin "patinaj yaptığını ve tıkandığını" ifade eden Kutlualp, "Kimse sayın başkandan sahaya çıkıp golü atmasını beklememiştir tabi ki. Fakat o golü atacak futbolcuyu kulübe kazandırmasını beklemiştir. Fenerbahçe’nin büyüklüğü rakiplerimizi rencide etmek için değil, Fenerbahçe’ye saygı duyulmak için hissettirilmelidir. Taraftarından aldığı güçle sakin kararlı ve vakur bir şekilde haklarını tabi ki savunmalıdır. Türkiye’nin kulübü yedi düvelle kavgalı olamaz. Fenerbahçe’nin gücü, Fenerbahçe ile kavga etmeye niyetlenenleri caydırıcı olabilmelidir. Fenerbahçe yeniden tüm Türkiye’nin sempatisini ve hayranlığını kazanmalıdır. Çünkü Fenerbahçe Türkiye’dir, Türkiye Fenerbahçe’dir" şeklinde konuştu.

"GEREKTİĞİNDE BIRAKABİLMEK ÖNEMLİ ERDEMDİR"
Gazeteci İslam Çupi’nin, "Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür" şeklinde başlayan bir sözünü anımsatan Kutlualp, "İslam Çupi bu sözü şampiyonlukları kaybettiğimizde hatırlayıp kendimizi teselli etmemiz için söylememiştir. Gerektiğinde bırakabilmek de Fenerbahçe büyüklüğünün tanımına uyan önemli erdemlerinden biridir" diyerek yönetim kuruluna mesaj gönderdi.

Fenerbahçe’nin önceliklerinin değişim gösterdiğini kaydeden eski yönetici, yönetim kuruluna tesisleşmeyi 1 yıl durdurma önerisinde bulunarak, "Tesisleşmede biraz soluklanmak gerekmektedir diye düşünüyorum. Avrupa’da da başarılı olmak için uzun vadeli plan zamanı gelmiş geçmektedir. Doğru ve yerinde tesisleşmenin önemini vurgularken, bunu en azından daha sonra devam etmek üzere geçici olarak, bir yıl dondurmak gerektiğini, böyle bir dönemde de borçlanmaya ihtiyaç duyulmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin hızla borçlandığını anlatan Kutlualp, kulübün sürdürülemeyecek bir borç sarmalının içine girme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu savundu.

Kongre üyesi Aram Markaroğlu ise Fenerbahçe camiasının kaybetmeye alışık bir toplum olmadığını ifade ederek, "Benim kalbim 3. kez, son maçta orada kalmayı kaldıramaz" diyerek, son maçta kaçırılan şampiyonluk nedeniyle önetime eleştiride bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ