MENÜ

Fenerbahçe Üniversitesi İngiliz basınında!

İngiliz The Guardian Gazetesi futbol kulüpleri ve üniversitelerin iç içe geçtiği ülkeleri araştırdı, Fenerbahçe Üniversitesi de haberde yer aldı.

Fenerbahçe Üniversitesi İngiliz basınında!

Gazetede yer alan araştırma yazısına göre; dünyada içiçe geçmiş birçok futbol kulübü ve üniversite var.

Örnek olarak Uluslararası Monaco Üniversitesi, İkinci Louis Stadı'nın içinde bulunuyor. Kulüpler ve üniversiteler arasındaki bağ ise suni değil. Yani listede; üniversitelerle bağı, sadece stadın kullanımına izin verilmesinden dolayı oluşan kulüpler yok.

Galler'de Cardiff Met Üniversitesi, Galler Premier Ligi'nde mücadele ederken, Güney Afrika'da da Bidvest Wits 1. ligde oynuyor. Ayrıca Manchester United'ın ünlü 92 Sınıfı'ndan da bazı üyeler yeni bir üniversite kurmak için çalışmalarını yürütüyor.

Türkiye'de de Fenerbahçe...

Sheffield Üniversitesi'nde hukuk okuyan bir öğrenci ise senede iki defa Sheffield Wednesday'in stadı Hillsborough'da sınava girdiğini söylüyor.

Türkiye'de ise kulüple bağı olan tek üniversite; açıldığı zaman sadece spor değil, mühendislik ve ekonomi bölümleri de olacak Fenerbahçe Üniversitesi... Haberin fotoğrafı olarak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Sarı Lacivertli taraftarların müthiş koreografisi gösterilirken, Galatasaray Üniversitesi'nden de bahsedildi ancak üniversitenin kulüple bir bağı olmadığı da ayrıca belirtildi.

Öte yandan Fenerbahçe Üniversitesi'nde çalışacak olan araştırma görevlileri için yapılan sınav da bugün Ülker Stadı'nda yapıldı.

Cüneyt Çakır ve ekibi Dünya Kupası’nda

Haberin Devamı
YORUM YAZ