MENÜ

Fenerbahçe Ülker'de sakatların son durumu

Fenerbahçe Ülker Takım Doktoru Koray Tarımcı, sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Oğuz Savaş, İlkan Karaman ve Bojan Bogdanovic'in durumlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Fenerbahçe Ülker'de sakatların son durumu

Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Dr. Tarımcı, Oğuz Savaş, İlkan Karaman ve Bogdanovic’in tedavi süreçlerini ve sahalara dönme zamanlarını aktardı.
Geride kalan sezonda operasyon geçiren Oğuz Savaş’ın, bu sezon da tekrarlayan sorunları nedeniyle eylül ayında tekrar ameliyat masasına yattığını hatırlatan Tarımcı, şunları söyledi:
"Oyuncumuzun opere ayak parmağındaki vida değiştirilmiş ve greft uygulaması yapılmıştır. Bu tür operasyonlarda iyileşme süreci 12 hafta kadar sürmektedir. Son yapılan kontrolleri sonrasında durumu ile ilgili olarak Duke Üniversitesi’nden de görüş alınmış olup, iyileşme sürecinde herhangi bir uzama ya da olumsuz durum söz konusu değildir. Oyuncumuzun tedavisi ve basit kondisyon çalışmalarına fizyoterapistimiz Haşim Ay tarafından devam edilmektedir. Operasyon sonrası 10. hafta da (10 gün sonra) tomografi ile kontrolü yapıldıktan sonra geri dönüş programı yeniden yapılacaktır."

Haberin Devamı

Ağustos ayında her iki dizinden de ameliyat olan İlkan Karaman’ın tedavi ve kondisyon çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Tarımcı, "Oyuncumuz şu anda kondisyon çalışmalarını yapmakta olup, eş zamanlı olarak da fizik tedavisi halen devam etmektedir. Planlandığı gibi 5. ay sonrasında takıma katılmasını bekliyoruz. Bu nedenle oyuncumuzun geri dönüşü ile ilgili süreçte herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Tarımcı, THY Avrupa Ligi’nde son oynanan Nanterre karşılaşması sonrası sağ aşil tendonunda zorlanmaya bağlı ödem gelişen Bogdanovic’in tedavisine hemen başlandığını ve oyuncunun Beko Basketbol Ligi’ndeki Türk Telekom maçında bu nedenle yerini alamadığını hatırlatarak, "Tedavisi devam eden oyuncumuzun cuma günü THY Avrupa Ligi’nde oynanacak Budivelnik Kiev maçında takımdaki yerini alabileceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ