MENÜ

Fenerbahçe Ülker - Nizhny Novgorod

Fenerbahçe, Avrupa Ligi TOP 16'da evindeki ikinci zafer için Nizhny Novgorod'u ağırlayacak. Deplasmanda müthiş bir seri yakalayan Kanarya, çeyrek final şansını sürdürmek açısından rakibini eli boş göndermek amacında.

Fenerbahçe Ülker - Nizhny Novgorod

THY Avrupa Ligi TOP 16’nın ikinci yarısına CSKA Moskova’yı deplasmanda yenerek başlayan ve grupta ilk 2 sırada yer almak adına büyük avantaj sağlayan Fenerbahçe Ülker, bu sezon sorun yaşadığı iç sahada, ikinci zaferine uzanmak için sahaya çıkacak. TOP 16’da ilk iç saha galibiyetini Laboral önünde alan Sarı-Lacivertliler, bu kez Nizhy Novgorod’u ağırlayacak. Rus rakibini deplasmanda 70-68 mağlup eden Kanarya çeyrek final şansını güçlendirmek istiyorsa, bu sezon başarılı olduğu deplasman galibiyet serisini (8 maç) ayrıca Ülker Arena’da da göstermeli. 6 maçtan 4’ünü evinde oynayacak olan Fenerbahçe, iç saha fobisini üzerinden atmalı. Her maç savunmada daha iyi olduklarını belirten coach Zeljo Obradovic, “Nizhy karşısında da savunma oyunumuzu sürdürmeye çalışacağız. Rakibin sistemini savunmayla bozacağız. Rakibin havası oyun içinde sürekli değişiyor. Bu da bizim için galibiyete giden anahtar olacaktır” dedi.

Mini Yorum

Mental hazırlık daha önemli

Önemli deplasman zaferlerinden sonra evinde kendinden alt sırada bulunan bir takıma karşı oynamak her zaman tehlikelidir. Özellikle de Türk takımları için. Bu maça teknik acıdan ziyade mental olarak hazırlanmak daha önemli. Moskova deplasmanında alınan galibiyetin anlamlı olabilmesi için Nizhny Novgorod’u mutlaka yenmek gerekiyor. Sarı-Lacivertli oyuncuların, Rus rakibin İstanbul’da Anadolu Efes’i yendiğini, Moskova’da da CSKA Moskova’ya uzatmada kaybettiğini akıllarından çıkarmaması şart.

Gökhan German


Fenerbahçe Ülker: Goudelock, Zisis, Hickman, Bjelica, Semih, Preldzic, Bogdanovic, Oğuz, Zoric, Vesely, Kenan, Melih

Nizhny Novgorod: Baburin, Viktorov, Parakhouski, Ivlev, Antonov, Khvostov, Rochestie, Savelyev, Kuksiks, Krivosheev, Thompkins, Golovin

Saat: 20.00

Yayın: LİGTV 3

Salon: Ülker Arena

Hakem: Boltauzer (SLO), Taurino (İTA), Gkontas (YUN)

Haberin Devamı
YORUM YAZ