MENÜ

Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital maçı saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi rekabeti, bugün erkek basketbolunda devam edecek. Takımdan ayrılan Arroyo ve cezalı coach Ataman'dan yoksun Sarı-Kırmızılılar, ezeli rakibini Abdi İpekçi'de ağırlayacak.

Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital maçı saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasında yaşanan derbi haftasında rekabet erkek basketbolunda devam edecek. Geçen yılın iki finalisti, ligin rövanş maçı için sahaya çıkacak. Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker TBL 21. hafta maçında bu akşam karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele, saat 20.30'da başlayacak ve Lig TV3'ten naklen yayınlanacak.

Ataman yok, 10 kişiler!

Ligde geçen hafta oynanan Anadolu Efes maçında, iki teknik faulden diskalifiye olan ve kurallar gereği 1 maç ceza alan Galatasaray coachu Ergin Ataman, derbiyi tribünden izleyecek. Ataman’ın yerine takımı yardımcısı Yağızer Uluğ yönetecek. Arroyo’nun takımdan ayrılmasıyla birlikte özellikle kadro rotasyonunda sıkıntı yaşayan Sarı-Kırmızılılar 10 kişiyle sahada olacak.

Efes maçında sakatlık yaşayan Sinan Güler de derbiye yetiştirilecek. Yaptığı son 4 resmi maçtan mağlubiyetle ayrılan Aslan, ezeli rakibi karşısında kötü gidişe ‘dur’ demeyi de hedefliyor. Ligin geride kalan 20 haftasında 11 galibiyet ve 9 yenilgi alan Galatasaray’ın, 31 puanı bulunuyor. 16 galibiyet ve 4 mağlubiyeti bulunan Fenerbahçe ise zirvedeki yerini korumak istiyor.

Obradovic üstünlüğü
Fenerbahçe Ülker’in başına geçen yıl getirilen başarılı Zeljo Obradovic ile Ergin Ataman, Türkiye Ligi’nde 12. kez karşı karşıya gelecek. Geçen sezondan bu yana oynanan 11 maçta Sırp antrenör 1’i hükmen olmak üzere 7
galibiyet alırken Ataman 4 maç kazandı. Bu sezonki lig maçında Fenerbahçe, Galatasaray’ı 85-74 mağlup etmişti.

Mini yorum
(Gökhan German)
Deplasmanda ama Fenerbahçe favori...


İki takım arasındaki rekabete baktığımız zaman 2011 yılından bu yana birbirini deplasmanda yenen yok. Evinde oynayanlar saha ve seyirci avantajını sonuna kadar kullanıyor. Ama bu kez şartlar, Galatasaray açısından iyi görünmüyor. Coach Ergin Ataman cezalı. Sezon başından bu yana süren yaprak dökümüne en son Mariç ve Arroyo da katıldı. Takım yıllardır zor şartlara alıştı, bir şekilde reaksiyon vermeyi, ayakta kalmayı başardılar ama bu kez mental olarak da düşüşe geçmiş görünüyorlar. Özellikle Zalgiris ve Real Madrid maçlarına baktığımızda dar rotasyonla oynayan Galatasaray’ın direncinin bir yerden sonra kırıldığını görüyoruz. Fenerbahçe Ülker ise hem moralli, hem de formda. Euorleague’de çok iyi gidiyorlar. Abdi İpekçi deplasmanında seyirci hariç tüm faktörler onların yanıda. En son 2011 yılında deplasmanda kazanmışlardı. Bu kez de galibiyete yakın taraf onlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ