MENÜ

Fenerbahçe "SAP Sistemi" ile yönetilecek

Fenerbahçe Kulübü, tüm kurumsal ve mali süreçlerini kurumsal kaynak planlama yazılımı olan SAP sistemi ile yönetmeye başlayacağını bildirdi.

Fenerbahçe "SAP Sistemi" ile yönetilecek

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan yazılı açıklama şöyle;

"Yakın zamanda kurumsallaşma çalışmalarına hız kazandıran Fenerbahçe Spor Kulübü, tüm kurumsal ve mali süreçlerini dünyanın bir numaralı kurumsal kaynak planlama yazılımı olan SAP sistemi ile yönetmeye başlıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü böylece UEFA'nın Financial Fairplay kapsamında oluşturduğu finansal kriterlere de uyum sağlayacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü, tüm kurumsal çalışmalarını profesyonel bir şeffaflıkla yürütme yönündeki çalışmalarına hızla devam ediyor. Türkiye ve dünyadaki dev şirketlerin tercih ettiği SAP ile Fenerbahçe, tüm kurumsal, finansal, bütçeleme, insan kaynakları ve raporlama süreçlerini tek bir sistem üzerinden yürütecek ve anlık takip esnekliği kazanacak.

Projeyi SAP Türkiye'nin en büyük iş ortaklarından olan itelligence Türkiye işbirliği ile hayata geçirecek olan Fenerbahçe, tüm mali, finansal, insan kaynakları ve satın alma süreçlerini tek bir sistemde izleyebilecek. Böylesi bir teknoloji yatırımı bir spor kulübü tarafından Türkiye'de ilk kez yapılıyor. SAP çözümü sayesinde Fenerbahçe yönetimi ve paydaşları, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği ve bağlı 9 şirketin tüm mali süreçlerini anlık olarak takip edebilecek."

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ CEO'SU H. HASAN YILMAZ

Projeyle ilgili olarak Fenerbahçe Spor Kulübü CEO'su H.Hasan Yılmaz şunları söyledi: "Bugün kurumsallaşma çalışmalarımız için önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Güncel ve doğru veriye gerçek zamanlı erişimin büyük önem kazandığı günümüzde kurumların yenilikçi bilgi teknolojileri çözümlerine olan ilgisi giderek artmakta. Bu anlamda, Fenerbahçe'nin kurumsallaşmasında dev bir adım olan SAP projesi ile mali işler, finans, bütçe, insan kaynakları, satınalma, veri ambarı, raporlama gibi süreçler anlık takip edilerek departmanlar arası veri bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor. Böylece, tüm bu kurumsal verinin Fenerbahçe yönetimine katkı sağlayacak şekilde analiz edilmesi ile, finansal şeffaflık sağlanacak ve geleceğe ışık tutan karar destek mekanizmaları oluşturulacak."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ