MENÜ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Luis Neto kimdir

Zenit forması giyen Luis Neto resmen Fenerbahçe'de... Peki, Fenerbahçe'nin yeni stoperi Luis Neto kimdir? Detaylar haberimizde.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Luis Neto kimdir

Fenerbahçe'nin Zenit'ten Luis Neto'yu transfer ettiğini resmen açıkladı. Rus ekibinden daha önce Giuliano’yu kadrosuna katan sarı-lacivertli ekip, Portekizli savunma oyuncusu konusunda da Rus kulübüyle anlaşmaya vardı. Simon Kjaer'in Sevilla'ya transfer olmasından sonra defans bölgesinde sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe'de Neto transferi büyük önem taşıyor. Skrtel'in formsuzluğu, Neustadter'in ise istenilen performansa ulaşamaması sebebiyle Aykut Kocaman'ın Neto'yu özellikle istediği belirtildi. 1.87 boyuyla hava toplarına hakim olan Neto, aynı zamanda topu oyuna çok hızlı sokabiliyor. Ayağına hakim bir stoper olmasının yanında risksiz ve güvenli futbolu seviyor. Portekizli savunma oyuncusu, sarı-lacivertli ekibe imza atmak için yarın İstanbul’a gelecek.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Neto kimdir?

26 Mayıs 1988 tarihinde Portekiz'in Varzim şehrinde doğan Luis Neto, profesyonel kariyerine 2006 yılında Varzim kulübünde başladı. 2012 yılına kadar Varzim'de forma giyen Neto, 2012'de Siena ile anlaştı. Portekizli stoper 2013'te 6.5 milyon euro bonservis bedeliyle 2013 yılında Zenit'e transfer oldu. 2013 yılından beri Zenit forması giyen Neto, çıktığı 77 maçta 1 gol attı.

İlk kez 2013 yılında milli olan Neto, Portekiz formasıyla 14 maça çıktı. Neto, asıl mevkisi stoper olmasına karşın zaman zaman sağ bek ve defansif orta saha pozisyonlarında da oynayabiliyor. Luis Neto, kulüp kariyeri boyunca 209 maça çıkıp 3 gol kaydetti.

Fenerbahçe daha önce Zenit'ten Bruno Alves ve geçen ay da Giuliano'yu transfer etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ