MENÜ

Fenerbahçe'nin Vardar sendromu!

Aykut Kocaman’ın mücadeleci, bütüncül ve savaşçı oyun isteği özellikle savunmada kalıp kapanan takımlara karşı işlemedi. Vardar örneğinden yola çıkan birçok takım, Fenerbahçe’den puan alırken bu yöntemi kullandı.

Fenerbahçe'nin Vardar sendromu!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe’nin Akhisarspor’a evinde 3-2 kaybetmesi ligdeki şampiyonluk şansını ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Beşiktaş’a karşı geçen hafta 3-1 kaybeden sarı-lacivertliler bir hasar daha aldı.

Ancak Fenerbahçe’deki yenilgilerin ve özellikle de iç sahadaki puan kayıplarının altında enteresan bir durum olması dikkat çekti. Sezon başında Avrupa Ligi play-off’unda Makendonya temsilcisi Vardar’a 2 maçta da 2-0 ve 2-1 ile kaybeden Fenerbahçe, siklet olarak kendisinden daha zayıf rakiplere karşı önemli bir koz verdi. Aykut Kocaman’ın mücadeleci, bütüncül ve savaşçı oyun isteği özellikle savunmada kalıp kapanan takımlara karşı işlemedi. Vardar örneğinden yola çıkan birçok takım, Fenerbahçe’den puan alırken bu yöntemi kullandı. Vardar sendromuna dönüşen ve sarı-lacivertlilerin çözüm bulamadığı bu oyunda rakipler şu yöntemleri kullandı:

-İkinci topları en az 2 futbolcuyla kapayıp toplama.
-4-5-1 sistemiyle orta sahayı kapalı tutup, alan daraltma.
-Maçın belli bölümlerinden sonra 5’li stopere geçiş ve topu Fenerbahçe’ye bırakma.
-Hızlı kontralar, hızlı kanat oyuncuları ve güçlü tek forvet.

Bu sisteme karşı Fenerbahçe’nin çözüm üretemediği maçlar da şöyle oluştu:
İki maçta Akhisar’a yenildi. Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. 1-1’lik Osmanlıspor maçı. 2-2’lik Gençlerbirliği mücadelesi ve yine Kadıköy’de 3-2 mağlup olunan Başakşehir karşılaşması.

Haberin Devamı
YORUM YAZ