MENÜ

Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçı tekrar edilebilir mi? Yusuf Namoğlu açıkladı!

Yusuf Namoğlu, Süper Lig'in 8. haftasında oynanan Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçında VAR'ın çalışmamasıyla ilgili konuçtu. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf namoğlu, NTV'nin özel yayınına konuk oldu.

Fenerbahçe-Medipol Başakşehir maçında yaşanan arızanın benzerinin Avrupa ülkelerinde de olduğunu ifade eden Namoğlu, "Böyle bir durumda maçın durması ve sorunun çözümünün beklenmesi talimatlara ayrıkı ama bu kural değiştirilebilir mi?" sorusunu yanıtladı.

Haberin Devamı

VAR sistemiyle ilgili bir protokol imzalandığını ve bunun dışında sadece Türkiye'nin değil, hiçbir ülkenin davranamayacğaını ifade eden Yusuf Namoğlu, "Yani bunu değiştirme imkanı yok. Oyun kuralları kitabında böyle bir şey yok. Kural da "VAR'ın devre dışında kaldığı dakikalarda maçı hakem yönetir' maddesi var. Netice de şunu kabul ediyor; 'Bu tür olayların yaşanabilir' bu oyun kuralları kitabında da yer alıyor" dedi.

Yusuf Namoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Maçın tekrar edilme nedenleri maddesinde VAR ile ilgili 'VAR'daki teknik arızalar maçın tekrar edilmesini gerektirmez' ifadesi de yer alıyor."

YORUM YAZ