MENÜ

Fenerbahçe kongresinde adres Kadıköy!

Fenerbahçe'de üye sayısı hızla artıyor, 13 bin 500 kapasiteli Ülker Spor ve Etkinlik Salonu bile gelecek için alarm veriyor.

Fenerbahçe kongresinde adres Kadıköy!

Başkan Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar’ın yarıştığı 2013 yılındaki kongrede 9 bin 380 kişi ile rekor kırılmıştı. 3 Haziran’da ise en az iki katı katılım bekleniyor. Sarı-lacivertli yöneticiler 2021 yılındaki ilk olağan kongre ve takip eden genel kurulların statta yapılması konusunda şimdiden çalışma yürütüyor.

Milliyet Gazetesi'nden Senad Ok'un haberine göre; Fenerbahçe Kulübü’nün olağan genel kurulu 2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Aidatlarını yatıran 25 bin 650 üye tarihi kongrede oy kullanabilecek durumda bulunuyor.

Aziz Yıldırım ile Ali Koç’un başkanlık için yarışacağı bu seçimin etkisiyle üye sayısı arttığı gibi aidat ödeyen kişi sayısı da rekor seviye ulaştı. En az 20 bin üyenin katılması beklenen kongrede, ilk gün konuşmalar ve ikinci gün yapılacak oy verme işleminde ciddi bir kalabalık ve yoğunluk yaşanacak.

Bu da akla 20 bin kişinin 13 bin 500 kapasiteli Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’na nasıl sığacağı ile ilgili soruyu akıllara getirdi. Kulüp içinde yapılan değerlendirmede kongrenin daha sağlıklı yapılması için stat dahil olmak üzere birçok alternatif üzerinde durulsa da nihai karar olarak basketbol salonunda kongrenin yapılmasının daha doğru olduğuna karar verildi.

Daha önce Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar’ın yarıştığı 2013 yılındaki kongrede 9 bin 380 kişi ile rekor katılım olmuştu. Bu kongrede ise en az iki katı bir artış bekleniyor.

Balotaj süreci geride kaldığı için artık bu tarihten sonra üye olanlar Haziran ayındaki kongrede oy kullanamayacak. Buna rağmen hâlâ birçok üyenin başvuru talebi kulübe ulaşıyor. Birçok taraftarı seçim ortamı harekete geçirdi. Bunun yanı sıra 1 Milyon Üye projesi de devam ediyor. 2021 yılındaki ilk kongre ve onu takip eden genel kurullarda katılım 20 binin de üzerine çıkacak. Bu nedenle yönetim kurulunda bu konu masaya yatırıldı. Bundan sonraki kongrelerde çok daha yüksek bir katılım olacağı tespit edilerek bu duruma çözüm arayışı başladı.

Kongrelerin statta yapılması ya da elektronik oy kullanılması gibi konular üzerinde fikir alış verişleri ve çalışmalar yapılırken, dünyadaki örneklerin de incelendiği aktarıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ