MENÜ

‘Fenerbahçe kesinlikle favori'

Yunan gazeteci Manos Stramapoulos, Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos'u değerlendirdi.

‘Fenerbahçe  kesinlikle favori'

İşte Yunan gazetecinin değerlendirmeleri;

“Atromitos, kesinlikle çok güçlü bir rakiple karşılaşacak. Fenerbahçe, Türkiye’nin, Beşiktaş ve Galatasaray’la birlikte en önemli kulübü. Bu sezon öncesi de önemli transferler yaptılar. Nani ve Robin van Persie gibi isimler kadroda yer alıyor. Avrupa kupalarında ve Şampiyonlar Ligi’nde tecrübesi üst seviyede olan bir takım. Açıkçası ben Atromitos’a, bu eşleşmede hiç şans vermiyorum. Kulüp, Yunanistan’dan yeni yeni kendisini göstermeye başladı. Son yıllarda önemli atılımlar yaptılar. "

"Geçen sezon başarılı bir performans sergilediler. Fenerbahçe’ye karşı ellerinden geleni elbette yapacaklar. Ama hücum oynayacaklarını sanmıyorum. Kontratak futbolunu benimsiyorlar. İyi kapanıp, hızlı ve çabuk şekilde gol bulmayı hedefliyorlar. Takımın kilit ismi, Arjantinli oyuncu Javier Umbides. 33 yaşındaki orta saha oyuncusu 10 numaralı formayı giyiyor ve takımın lideri konumunda.”

‘Yüzde 100’ünü verir’

“Liderlik özelliğinin yanı sıra takımını yönlendiren isim. Her maçta yüzde 100’ünü ortaya koyar. Teknik olmasının yanı sıra asistleri ve duran topları etkili kullanmasıyla ön plana çıkar. Topla da çok hızlı hareket ediyor. Kalede Gorbunov, tecrübeli bir kaleci ve savunmayı rahatlatan bir isim. Forvette de İtalyan Stefano Napoleoni, takımın gol yollarındaki etkili oyuncusu. Ayrıca orta alandaki Marcelinho da, yine dikkat edilmesi gereken futbolcuların başında geliyor. Ancak başta da söylediğim gibi; Türk ekibi bu maçı kazanır ve gruplara kaldıktan sonra da Avrupa Ligi’nde en az çeyrek final oynar.”

Manos Stramapoulos (Yunan Gazeteci)

Haberin Devamı
YORUM YAZ