MENÜ

Fenerbahçe hocasını arıyor

Sarı-Lacivertliler'de Başkan Aziz Yıldırım ve kurmayları, hem Türkiye'de hem de yurtdışında teknik adam görüşmelerine hız verdi. Gündemde yer alan adaylarla ilgili son durum ise şöyle...

Fenerbahçe hocasını arıyor

MUSTAFA DENİZLİ

Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşayan ve Türkiye’nin en tecrübeli teknik adamları arasında yer alan Mustafa Denizli, son olarak PTT 1. Lig’de mücadele eden Çaykur Rizespor’u çalıştırmış ve takımı Süper Lig’e çıkartmıştı. Sonrasında karşılıklı anlaşma sonucunda görevinden ayrılan Denizli, şu an boşta bulunuyor. Deneyimi ve takımı tanıması, kısa sürede başarının gelmesinde etkin bir rol oynayabilir. Yerli adaylar arasında şu an 1 numaralı isim olarak yer alan Denizli, önceki gün Sarı-Lacivertliler’in Başkanvekili Abdullah Kığılı ile yaptığı görüşmeden son derece olumlu şekilde ayrılmıştı.

Salı ya da çarşamba günü toplanılacak

Denizli’nin evinde gerçekleşen görüşmede tecrübeli hoca, “Fenerbahçe’nin başına geçer misin?” sorusuna, “Benim şartlarımı biliyorsunuz. Daha önce de sizinle çalıştım. Fenerbahçe’nin hocası olmaktan tabii ki şeref duyarım” yanıtını vermişti. Başkan Aziz Yıldırım’ın, tüm isimlerle görüştükten sonra yönetim kurulunu toplayıp, salı ya da çarşamba günü kesin kararı vermesi bekleniyor.

JUPP HEYNCKES

Bayern Münih’i Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapan Jupp Heynckes için Sarı-Lacivertliler’in Asbaşkanları’ndan Ender Alkaya ve Ömer Temelli’ye direkt yetki verildiği öğrenildi. Bayern’deki görevinden ayrılacak olan Alman teknik adamın ikna edilmesi için tüm imkanların seferber edilmesi planlanıyor. Hocalık kariyerine devam edip, etmeme konusunda henüz net bir yanıt vermeyen Heynckes’le, Real Madrid’in de ilgilendiği biliniyor. İspanyol ekibinin Carlo Ancelotti ile anlaşamaması halinde, Heynckes, Kanarya için hayal olabilir. Ancak tam aksi durumda, Heynckes, Sarı-Lacivertliler’e ‘Evet’ diyebilir.

ERSUN YANAL


Aykut Kocaman’ın yönetime istifasını sunması ve bunun kabul edilmesinden sonra Fenerbahçe ilk olarak, Bodrum’dan İstanbul’a gelen Eskişehirsor’un teknik direktörü Ersun Yanal’la bir araya gelmişti. Es Es, Yanal’ın Kanarya’nın başına geçmesi halinde buna izin vereceğini belirtmiş ve bu da Başkan Aziz Yıldırım’ın işini kolaylaştırmıştı. Yanal’la masaya oturan Yıldırım, bir dönem A Milli Takımımız’ı da çalıştıran tecrübeli çalıştırıcıya kulübün şartlarını sunmuş ve onun da görüşünü almıştı. Eskişehir’le 1 yıllık daha anlaşması bulunan Yanal şu an Bodrum’da ve kulübün kararını bekliyor.

BERT VAN MARWİJK

Kanarya’nın temasa geçtiği ilk yabancı olarak sadece FANATİK’in duyurduğu Bert van Marwijk, teknik direktör adayları arasında en tecrübeli isimler arasında yer alıyor. Hollanda Milli Takımı’nda oynattığı hücum futboluyla dikkatleri üzerine çeken 61 yaşındaki çalıştırıcının, Türkiye’ye gelmeye sıcak baktığı konuşuluyor. 2008’de geldiği Hollanda hocalığını 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda alınan kötü sonuçların ardından bırakan Marwijk’in, Kanarya’daki vatandaşı Dirk Kuyt’tan da bilgi aldığı öğrenildi.

FELİX MAGATH

Disiplin denilince Avrupa’da akla ilk gelen isimlerden biri olan Felix Magath, en son ülkesi Almanya’da Wolfsburg’u çalıştırmıştı. Kariyerinde Bayern Münih ve Schalke 04 gibi takımlarda da kariyeri olan 59 yaşındaki Magath’ın Hamburg’un da gündeminde olduğu öne sürülüyor. Daha önce de Sarı-Lacivertliler’in gündemine gelen Magath, ağır idmanlarıyla futbolcuların adeta pestilini çıkaran bir isim olarak ön plana çıkıyor. Schalke döneminde alınan bir yenilgi sonrası karlı havada sabah 07.30’a antrenman koymuş ve oyuncularında şort ve kısa çorap giymelerini zorunlu kılmıştı.

JORGE JESUS


Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’yi yarı finalde eleyen Benfica’nın teknik direktörü Jorge Jesus da, Kanarya’nın adayları arasında bulunuyor. 58 yaşındaki hoca, Portekiz temsilcisiyle hen an bağlarını koparabilir. Son 1 ay içerisinde favori olarak çıktığı 3 kulvarda da büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Jesus’lu Benfica, önce Portekiz Ligi’ni, sonra da finalde hem Avrupa Ligi hem de Portekiz Kupası’nı kaybetmişti. Tarafların bu çarpıcı başarısızlıklar sonrasında ayrılık kararı alması bekleniyor. Jesus’un da sözleşmesi dün itibariyle bitmiş durumda.

Yalçın Türk-Can Gebetaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ