MENÜ

Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftası bu akşam müthiş bir mücadeleye sahne olacak; Fenerbahçe Galatasaray derbisi. Yıllar süren rekabette Fenerbahçe Galatasaray maçı Kadıköy'de oynanacak. Fenerbahçe Galatasaray maçı 4K yayınlanacak ligdeki ilk karşılaşma olacak. Peki Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Bu sorunun cevabı tüm detaylarıyla haberimizde.

Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftası müthiş bir mücadeleye sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerahçe ve Galatasaray, Kadıköy'de kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe-Galatasaray maçı 4K yayınlanacak olan ilk karşılaşma olacak. Fenerbahçe Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde..

Derbinin 11'leri belli oldu.

Fenerbahçe'nin 11'i belli oldu:
Volkan, Gökhan, Ba, Kjaer, Caner, Mehmet Topal, Souza, Nani, Diego, Markovic, Van Persie

Galatasaray'ın 11'i belli oldu:
Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Bilal, Selçuk, Podolski, Sneijder, Yasin, Umut Bulut.


Şampiyonlar Ligi'nde Benfica'yı mağlup ederek moral bulan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe ile Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Ajax'ı deviren Fenerbahçe'de de moraller üst seviyede.

2008-2009 sezonunda 6 Kasım 2008'de Benfica'yı Avrupa Ligi'nde deviren Galatasaray, üç gün sonra Fenerbahçe ile karşılaşmış ve 4-1 mağlup olmuştu. Bu sezon da fikstür öyle bir denk geldi ki o sezonun adeta bir kopyası oluştu. Benfica'yı yenen Aslan, üç gün aranın ardından yine Fenerbahçe'yle karşılaşıyor... Tarih tekerrür mü edecek yoksa 16 yıllık Kadıköy hasreti son mu bulacak? Her şey bu akşam 19.00'da çalacak ilk düdük sonrası belli olacak...

Fenerbahçe Galatasaray maçı nefesleri tutacağımız bir mücadeleye sahne olacak. Peki Fenerbahçe-Galatasaray maçı hangi kanalda ne zaman saat kaçta?

Fenerbahçe Galatasaray maçı hangi kanalda saat kaçta?

Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak Fenerbahçe Galatasaray maçı saat 19.00'da başlayacak. Bu zorlu mücadeleyi sporseverler Lig TV ekranlarından izleyebilecekler.

"Kadıköy’den 3 puanımızı alıp döneceğiz"

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Fatih İşbecer, Spor Toto Süper Lig’de 25 Ekim Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.

Fatih İşbecer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri için her maçın önemli olduğunu belirterek, "Her 3 puan kıymetli. Fenerbahçe maçı da iki kulübün tarihten gelen rekabetinden dolayı bir kademe daha önemli. Bir maçta galip gelinmesi veya mağlup olunmasıyla Galatasaray’daki iyiye gidiş kesinlikle sekteye uğramayacaktır. Zaten Galatasaray her maçı kazanmak için sahaya çıkar ve biz de Kadıköy’de çıkıp, bir aksilik olmazsa 3 puanımızı alıp döneceğiz" diye konuştu.

Galatasaray derbilerde kükrüyor

Spor Toto Süper Lig’de pazar günü Fenerbahçe’ye konuk olacak. Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile yaptığı derbilerde rakiplerine üstünlük kurdu. Sarı-kırmızılı ekip, son 23 derbiden 13’ünü kazandı, sadece 4’ünde yenildi. Söz konusu dönemde rakiplerinin filelerini 36 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde 22 gol gördü.

Kadıköy'de Fenerbahçe hakimiyeti


Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 25 Ekim Pazar günü oynanacak maç öncesi Fenerbahçe, son yıllarda Kadıköy’deki lig derbilerinde Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı yenilgiyi unuttu. Sarı-lacivertliler, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ndeki lig karşılaşmalarında Galatasaray’a 16, Beşiktaş’a ise 11 maçtır mağlup olmadı.

"Sarı Kanaryalar", taraftar desteği altında oynadığı Kadıköy’deki lig derbilerinde Galatasaray’ı son 16 maçtan 13’ünde yenip, 3’ünde berabere kaldı. Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 11 maçtan da 7’sini kazandı, 4’ünde berabere kalarak rakiplerine boyun eğmedi.

Fenerbahçe, Kadıköy’deki lig maçlarında Galatasaray’a karşı son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş’a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı.

Muhtemel 11'ler;

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Ba, Kjaer, Caner, De Souza, Mehmet Topal, Nani, Markovic, Diego, Van Persie.

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Bilal, Podolski, Sneijder, Yasin, Umut Bulut.

Futbolseverlerin dikkatine (Kış saati uygulaması)

Dünya ülkeleri kış dönemi uygulaması nedeniyle saatlerini 1 saat geri aldı. Türkiye'de ise saatler, 1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle 8 Kasım günü geri alınacak. Ancak iOS ve Android işletim sistemli telefonların çoğu, saatlerini otomatik olarak bir saat geri aldı.

Bu nedenle doğru saatin farkında olmayan veya saatlerini ayarlamayı unutan kullanıcılar da bu gece oynanacak Fenerbahçe Galatasaray derbisini kaçırma riskiyle karşı karşıya. Dev mücadele bu akşam Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak. Ayarlarınızı yapmayı unutmayın!

Galatasaray'da tek eksik

Galatasaray'da sakatlığı devam eden Hamit Altıntop dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Sarı-kırmızılılarda, Süper Lig'deki Trabzonspor maçında adalesinden sakatlanan ancak son iki karşılaşmada kısa da olsa süre alan Burak Yılmaz'ın herhangi bir sakatlığı bulunmuyor.

Medipol Başakşehir müsabakasında sakatlanan, Belçika Milli Takımı'nın Andorra ve İsrail, Galatasaray'ın Gençlerbirliği ile Benfica maçlarında forma giyemeyen Jason Denayer de sakatlığını tamamen atlattı. Hafta başından itibaren takımla çalışan genç oyuncunun, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun şans vermesi durumunda oynamasına engel bir durumu yok.

Sneijder ve Sabri ceza sınırında

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray'da Wesley Sneijder ile Sabri Sarıoğlu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde üçer sarı kartı bulunan Sneijder ve Sabri, Fenerbahçe maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve ligin 10. haftasındaki Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray'ın derbi karnesi

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile yaptığı derbilerde rakiplerine üstünlük kurdu - Sarı-kırmızılı ekip, son 23 derbiden 13'ünü kazandı, sadece 4'ünde yenildi - Söz konusu dönemde rakiplerinin filelerini 36 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde 22 gol gördü

Spor Toto Süper Lig'de 25 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray, son dönemde Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye derbilerde skor olarak üstünlük kurdu. Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 20'si Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 23 derbiden 13'ünü kazandı, 6'sında berabere kaldı, sadece 4'ünü yitirdi.

Söz konusu dönemde rakiplerinin filelerini 36 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 22 gol gördü.

Sadece 4 maçta gol atamadı, 10 maçta gol yemedi
Son 23 derbinin 19'unda en az bir gol atan sarı-kırmızılı ekip, sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı. Galatasaray, söz konusu dönemde 10 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

2011-2012 sezonu
"Cim Bom", 2011-2012 sezonunda Lig Grubu ve Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynadığı toplam 8 derbiden sadece birini kaybetti.

Rakiplerini 3 kez yenen, 4 kez berabere kalan sarı-kırmızılılar, bir kez ise sahadan puansız ayrıldı. Toplam 13 gol atan Galatasaray, kalesinde de 9 gol gördü.

2012-2013 sezonu
Galatasaray, 2012-2013 sezonunda ligde Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı maçta 3-3 berabere kaldı, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı evinde aynı skorla 2-1 yendi. Sarı-kırmızılılar, Kadıköy'de şampiyonluğu ilan ettikten sonraki maçta ise Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, TFF Süper Kupa'da ise 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarının başında Fenerbahçe ile yaptığı maçları kazanarak, kupayı müzesine götürdü.

2013-2014 sezonu
"Cim Bom", Süper Lig'de 2013-2014 sezonunda Beşiktaş'ı her iki maçta da yenmeyi başardı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 80 bin Beşiktaş taraftarının izlediği ve lig tarihinin seyirci rekorunun kırıldığı derbide 1-0 geriye düşen Galatasaray, 2-1 öne geçmeyi başarırken, maçın 90+3. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi üzerine derbi, hakem tarafından tatil edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra maçı 3-0 Galatasaray lehine tescil etti. "Cim Bom", Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu, evinde ise Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi aynı sonuçla 1-0 yendi.

2014-2015 sezonu
Galatasaray, geçen sezon başında TFF Süper Kupa maçında normal süresi ve uzatma bölümü golsüz biten maçta kupayı penaltı atışları sonucu Fenerbahçe'ye kaybetti. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de ise evinde ağırladığı Fenerbahçe'yi 2-1, Beşiktaş'ı 2-0, deplasmanda da Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup oldu.

Fenerbahçe'nin derbi karnesi

Sarı-lacivertliler, ev sahibi olduğu lig maçlarında Galatasaray'a 16, Beşiktaş'a ise 11 maçtır yenilmiyor "Sarı Kanaryalar", Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ndeki lig derbilerinde Galatasaray'ı son 16 maçtan 13'ünde yenip, 3'ünde berabere kaldı, Beşiktaş ile yaptığı son 11 maçtan da 7'sini kazandı, 4'ünde berabere kaldı - Fenerbahçe, Kadıköy'deki lig maçlarında Galatasaray'a karşı son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş'a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 25 Ekim Pazar günü oynanacak maç öncesi Fenerbahçe, son yıllarda Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı yenilgiyi unuttu.

Sarı-lacivertliler, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ndeki lig karşılaşmalarında Galatasaray'a 16, Beşiktaş'a ise 11 maçtır mağlup olmadı.

"Sarı Kanaryalar", taraftar desteği altında oynadığı Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray'ı son 16 maçtan 13'ünde yenip, 3'ünde berabere kaldı. Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 11 maçtan da 7'sini kazandı, 4'ünde berabere kalarak rakiplerine boyun eğmedi.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki lig maçlarında Galatasaray'a karşı son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş'a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı.

Galatasaray Fenerbahçe'yi kaç yıldır yenemiyor?

Spor Toto Süper Lig'de 25 Ekim Pazar günkü derbi öncesi Galatasaray, Kadıköy'de 16 yıla yakın süredir Fenerbahçe'yi yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip, derbi maçın yapılacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde rakibi karşısında son galibiyetini 1999 yılında aldı. 22 Aralık 1999'da yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, Fenerbahçe ile daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 16'sı da lig olmak üzere 19 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

"Cim Bom", bu süre içinde Kadıköy'deki beraberliklerinden 2'sini Türkiye Kupası maçlarında alırken, deplasmandaki son 16 lig derbisinin 13'ünü yitirdi, sadece 3 müsabakada beraberlik alabildi.

İki takım arasında Kadıköy'deki son 19 resmi maçtan 14'ünü Fenerbahçe kazanırken, 5'i berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin bu süredeki 40 golüne, Galatasaray 13 golle yanıt verebildi.



Haberin Devamı
YORUM YAZ