MENÜ

Fenerbahçe Gabriel Barbosa'nın peşinde

Gabriel Barbosa Almeida nam-ı diğer Gabigol, 30 Ağustos 1996 doğumlu. Santos alt yapısındaki çılgın gol oranı sayesinde lakabına kavuşan oyuncu 2013'te yine Sao Paulo ekibinde profesyonel oldu.

Fenerbahçe Gabriel Barbosa'nın peşinde

16 yaşında giymeye başladığı Santos formasıyla "Yeni Neymar" etiketini alan ve Brezilya'yı sallamaya başlayan Gabigol kısa bir sürede Avrupa'nın devlerinin radarına girdi ancak profesyonel kariyerinin ilk yıllarında beklenilen patlamayı yapamadı.

2015'te prestijli İspanyol spor dergisi Don Balon'un "Dünyanın En Yetenekli 101 Genci" listesinde gösterilen Gabriel Barbosa genç takımlardaki gol yüzdesini profesyonel kariyerinde yakalayamasa da potansiyeliyle 30 milyonluk bir transferle eski kıtanın yolunu tuttu.

Teknik yeteneği, sürati ve yaratılıcığıyla hem kanatlarda hem santfor mevkiinde görev alabilen genç oyuncunun Inter'deki ilk sezonu da çok verimli geçmedi. Bu sezon Serie A'da hiçbir maça 11'de başlayamayan Gabigol sonradan oyuna dahil olduğu 9 maçta ise sadece 1 gol atabildi. Beklenilen performansı bir türlü gösteremeyen Gabriel Barbosa için Fenerbahçe'nin, İnter'e kiralama teklifinde bulunacağı öğrenildi.

4 kez Brezilya milli takımından da çağrı alan Gabigol hala dünya futbolunun en önemli potansiyellerinden biri. Bakalım genç oyuncu önümzüdeki yıl hangi formayı giyecek ve beklenilen patlamayı yapabilecek mi? (Bein Sports)

Van Persie'ye 1 günde 2 müjde

Haberin Devamı
YORUM YAZ