MENÜ

Fenerbahçe Feyenoord maç sonucu: 3-3

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi ilk kez taraftarının karşısına Feyenoord maçı ile çıktı. Sarı Lacivertliler taraftarının desteği ve güzel bir oyun sergilediği ilk yarıda rakibine karşı 3-0'lık üstünlük sağlamasına rağmen skoru ikinci yarıda koruyamadı ve uzatma dakikalarında gelen penaltı golüyle mücadele 3-3 berabere bitti.

Fenerbahçe Feyenoord maç sonucu: 3-3

Fenerbahçe’de son yıllarda taraftarla takım arasında adeta bir uçurum oluşmuştu. Kadıköy’deki maçları boş tribünler önünde oynayan Sarı-Lacivertliler, rakiplerine puan saçtı. Ancak 3 Haziran’da Ali Koç’un başkan seçilmesi, milat oldu. Kombine ve forma satışlarında kırılan rekorlar, taraftarların stada döneceğinin göstergesi... Yeni başkanla gelen heyecan dalgası, ilk kez tribünlere yansıdı.

Eljif Elmas'tan güzel gol

Fenerbahçe mücadeleye taraftarının da desteğiyle hızlı başladı. Rakibine karşı baskılı başlayan Sarı Lacivertli ekip aradığı golü 7. dakikada buldu. Fenerbahçe atağında Feyenoord savunması topu ceza sahasına uzaklaştırmak istedi. Genç yıldız adayı Eljif Elmas, düzgün ve güzel bir vuruşla skoru 1-0'a getirmeyi başardı.

Barış Alıcı'dan şık hareketler

Maça oldukça hızlı başlayan Fenerbahçe'de en dikkat çeken isim olarak Barış Alıcı göze çarptı yeni transfer özellikle çarpraz koşuları ile takım arkadaşlarına boş alanlar bıraktı. Savunma arkasına atılan topta da iyi bir şekilde kaçtı. Feyenoord savunması ceza sahası içerisinde genç oyuncuyu düşürünce hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. 14. dakikada Brezilyalı yıldız Giuliano topun başına geçti ve topu ağlarla buluşturdu. 2-0

Valbuena bu kez sahnede

Fenerbahçe skordaki rüzgarı oyununda da yakaladı ve etkisini devam ettirdi. 2. golün 4 dakika sonrası Isla'nı ortasında Valbuena kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 3-0

Giuliano bu kez yararlanamadı

Maçın 33. dakikasında Fenerbahçe Alper Potuk'un yerde kalması ile penaltı kazandı. Topun başına yine geçen Giuliano oldu. Brezilyalı bu kez topu kaleciye nişanlayınca skoru 4-0'a getirme şansını yitirdi.

Fenerbahçe 10 numarasını buldu

2. yarıda daha kontrollü bir Fenerbahçe

İlk yarı 3-0'lık Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi. Mücadelenin 2. yarısında Fenerbahçe daha kontorllü oyunu tercih etti. Skor ve saha avantajı sonrası Fenerbahçe yine rakip kalede gol pozisyonları bulmaya çalıştı ama 70. dakikaya kadar bu sonuça etkisiz kaldı.

Kadıköy'de gecenin yıldızı genç Barış Alıcı. Yeni transfer Barış, etkili çalımları, hızı ve koşularıyla tribünleri coşturan isim oldu. Genç yıldız adayı yerini 64. dakikada Josef'e bıraktı.

Yeni 10 numara Giuliano

Fenerbahçe’de daha önce 10 numaralı formayı giyen Robin van Persie’nin ayrılmasının ardından yeni sezonda 10 numarayı Giuliano giyecek. Sarı-lacivertlilerin geçtiğimiz sezon Zenit’ten transfer ettiği Brezilyalı futbolcu 10 numaralı formanın Persie’de olmasından olayı 20 numarayı giymişti.

Takımdan Persie’nin ayrılmasının ardından yeni sezonda Giuliano 10 numaralı formayı terletecek. Brezilyalı yıldız Feyenoord maçında 10 numaralı forması ile mücadele etti.

Berghuis'ten güzel gol

Maçın 86. dakikasında Feyenoord'da forma Berghuis farkı 2'ye indiren golü kaydetti. Hollanda temsilcisi nadiren Fenerbahçe kalesine yüklendi. 26 yaşındaki Hollandalı futbolcu, ceza sahası dışından çok güzel bir gole imza attı. Volkan Demirel'in yerine oyuna giren Erten Ersu'nun golde yapacak bir şeyi yoktu. Top direğe çarpıp ağlarla buluştu. 3-1

Fark 1'e indi

Mücadelenin 90. dakikasında Feyenoord'da Toornstra skoru 3-2'ye getiren golü kaydetti. Fenerbahçe skorun da getirmiş olduğu rehavetle topu oyuna sokmakta zorlandı. Bu fırsatı kaçırmayan Hollanda temsilcisi skoru 3-2'ye getirdi.

Bir penaltı daha...

Maçın 90+5. dakikasında Feyenoord penaltı kazandı ve topun başına geçen Berghuis kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti ve bu aynı zamanda maçın da sonucu oldu. Bu golün ardından hakem Arda Kardşler santra yapılmadan bitiş düdüğünü çaldı.

İlk 11'ler:

Fenerbahçe:
Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Barış, Elif Elmas, Alper, Valbuena, Giuliano

Feyenoord: Bijlow, St Juste, Botteghin, Heijden, Malacia, Wehrmann, Toornstra, Vilhena, Berghouis, Van Persie, Larsson




Haberin Devamı
YORUM YAZ