MENÜ

Fenerbahçe'de kilit adam Ozan Tufan!

Aykut Kocaman, Sivasspor maçında sakat ve cezalılar nedeniyle 5 oyuncusundan yararlanmayacak. Özellikle İsla’nın yokluğu, 52 yaşındaki çalıştırıcıyı düşündürüyor. Kocaman, Ozan Tufan’ı sağ bekte deneyecek. Genç oyuncudan memnun kalırsa, orta sahada Mehmet Ekici oynayacak. Diğer seçenek, Dirar ya da Şener’in defansa geçmesi.

Fenerbahçe'de kilit adam Ozan Tufan!

Milli araya büyük bir krizle giren Fenerbahçe, lige bambaşka bir havayla dönmenin planlarını yapıyor. Pazar günü Sivasspor ile oynanacak karşılaşma Sarı-Lacivertliler açısından son derece kritik. Aykut Kocaman, bu önemli mücadele öncesinde cezalı olan Alper Potuk ve Luis Neto ile sakatlıkları devam eden Mathieu Valbuena, Mauricio İsla ve Robin van Persie’den yararlanamayacak. Deneyimli çalıştırıcı 5 eksik nedeniyle kadro konusunda karar vermekte zorlanıyor. Kocaman’ın Sivas maçı 11’ini belirlemesindeki kilit rol Ozan Tufan’da.

Ekici dönüyor

Aykut Kocaman, daha önce milli takımda ve Bursaspor’dan defalarca sağ bekte oynayan genç futbolcuyu bu bölgede deneyecek. Ozan’ın burada başarılı bir performans sergilemesi halinde, yaklaşık 2 aydır sahalardan uzak kalan Mehmet Ekici, Josef’in orta sahadaki partneri olacak. 22 yaşındaki oyuncu, savunmanın sağındaki formuyla Aykut Kocaman’ın gözüne giremezse, muhtemel iki farklı senaryo var.

Forvette zor tercih

İlk seçenek, Osmanlı maçında sonradan oyuna girip yaptığı büyük hatayla takımının 2 puan kaybetmesine neden olan Şener. Ancak öğrencisine çok kızgın olan Aykut Kocaman’ın bu seçimi yapması zor görünüyor.

Diğer alternatif, geçtiğimiz sezon Monaco’da sağ bekte oynayan Nabil Dirar’ın defansın sağında kullanmak. Bu durumda Giuliano sağ önde, Mehmet Ekici ise forvet arkasında görev yapacak. Aykut Kocaman’ı forvette de zorlu bir tercih bekliyor. Soldado, antrenmanlardaki görüntüsüyle ön plana çıksa da sezon boyunca takımın as forveti olan Janssen’in yine 11’deki yerini alması da muhtemel.

Fenerbahçe'de Eto'o harekatı!


‘Hepimiz aynı gemideyiz’

Aykut Kocaman, dünkü idmanda futbolcularıyla bir toplantı yaptı. Bir kez daha, ilk haftadan itibaren yapılan bireysel hatalara dikkat çeken deneyimli hoca, “Hepimiz aynı gemideyiz. Ya birlikte batacağız ya da birlikte çıkacağız. Karşılıklı suçlamaları bir kenara bırakarak, takımın başarısı için savaşmamız gerek. Eskiyi unutarak, yeni bir seri başlatmamız şart. Herkes sorumluluk alır, saha içinde takım havasını yakalarsak bunu başarmamız hiç de zor olmaz” ifadelerini kullandı. Sarı-Lacivertliler, taktik ve pas çalışması ağırlıklı bir idman yaptı. Fenerbahçe, bugünden itibaren milli takımdaki tüm oyuncuların dönmesiyle ideal kadroyla antrenmanlara devam edecek.

Sow umutla bekliyor





Haberin Devamı
YORUM YAZ