MENÜ

Fenerbahçe'de büyük rotasyon

Vitor Pereira, Braga ve Galatasaray maçlarını düşündü; Kayserispor karşısında ilk 11’de ciddi bir revizyona gitti. Gökhan Gönül riske edilmedi; Mehmet Topal, Caner ve Van Persie yedek kaldı. Nani, Fernandao, Kadlec, Hasan Ali 11’e döndü.

Fenerbahçe'de büyük rotasyon

Kayserispor maçı öncesi kadrolar açıklandığında, Vitor Pereira’nın bu mücadele kadar Braga ve Galatasaray derbisini düşündüğü de ortaya çıktı. Portekizli teknik adam, 3 günde 1 maç yapan kadroda bazı oyuncuları dinlendirme kararı aldı.

Kaburgasında kırık bulunan Gökhan Gönül, sarı kart cezalısı Alper ile birlikte tribüne çıktı. Arka adalesinde ödem bulunan Mehmet Topal ise kulübede oturdu. Van Persie ile Caner de yedek kaldı. Son dönemde orta sahada şans bulan Michal Kadlec, Topal’ın yerinde görev yaptı. Sol bekte Hasan Ali, Alper’in yokluğunda Nani ve ileri uçta Fernandao ilk 11’e dönen isimler oldu.

3’lü savunmayı denedi

Vitor Pereira, 0-0 biten ilk yarının ardından Şener’i çıkarıp Van Persie’yi sahaya sürerek taktiksel anlamda değişikliğe gitti. Pereira, ikinci devrenin bazı bölümlerinde takımını 3-4-3 taktiğiyle oynatarak yeni bir denemede bulundu.

4’lü savunmaya geçildiği anlarda ise Simon Kjaer sağ beke kaydı. Kadlec ikinci 45’in tamamında stoper bölgesinde oynadı. Pereira ilerleyen bölümlerde Meireles ile Mehmet Topal’ı sahaya sürdü. Mabiala’nın 43. dakikada kırmızı kart görmesinin de etkisiyle Fenerbahçe rahat bir maç çıkardı ve Kayserispor mücadelesini kayıpsız atlattı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ