MENÜ

Fenerbahçe Bursaspor özeti: 0-1

Spor Toto Süper Lig'de 3. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe'ye konuk olan Bursaspor, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla yeni sezonda 3. haftayı da galibiyetsiz kapatan Fenerbahçe, lig tarihinde ilk kez böyle bir başlangıç yaptı. Ayrıca Sarı Lacivertliler'in kendi evindeki 24 maçlık yenilmezlik serisi de bu maçla sona erdi.

Fenerbahçe Bursaspor özeti: 0-1

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında oynanan Fenerbahçe Bursaspor mücadelesi, sonucuyla tarihe geçen bir karşılaşma oldu. Yeni sezona bir mağlubiyet bir de beraberlikle başlayan Fenerbahçe, sahasında Bursaspor'u ağırladı.

Sarı Lacivertliler ilk 45 dakika neredeyse sahada gözükmezken, Joshua'nın ortasında kafayı vuran Bursasporlu Batalla, takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Fenerbahçe her ne kadar ikinci yarıda riskleri alıp rakip kale üzerinde baskı kursa da aradığı golleri bulamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte Kanarya, lig tarihinde ilk kez ilk 3 maçından da galibiyetsiz ayrıldı. Ayrıca Kadıköy'deki 24 maçlık yenilmezlik serisi de bu gece sona erdi.

Kadıköy'de büyük şok!

Sarı Lacivertli taraftarlar, ilk iki haftada oynanan karşılaşmalara pek fazla ilgi göstermezken, bilet fiyatlarının düşmesiyle birlikte bu akşam Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nun tribünlerinde gözle görülür bir seyirci artışı gerçekleşti.

Taraftarının da desteğini ardına alan Fenerbahçe, maça hızlı başlayan taraf oldu. 5. dakikada sol kanatta topla buluşan Volkan Şen, hızlı bir şekilde ceza sahasına girerek, yerden ortasını yaptı. Ancak iyi yer tutan Bursaspor kalecisi Harun, yatarak topu kontrol etti.


Kadıköy'de hedef Ozan Tufan ve Josef

Mücadelede ilk 15 dakika geride kalırken, Fenerbahçe orta sahasının yaratıcılık yönünden eksiklik yaşadığı görüldü. Bursaspor ise, Sarı Lacivertlilerin çıkarken kaptırdığı toplardan birkaç fırsat yakalasa da, rakip savunmayı geçemedi.

25 dakika sonunda Fenerbahçe'nin topla oynama oranı, yüzde 76'ya - 24 olmasına karşın, rakip kalede net bir pozisyonu olmadı.

Fenerbahçe Bursaspor özeti: 0-1



33. dakikaya gelindiğinde Bursaspor'dan Joshua John, topla birlikte sol kanattan ilerledi. Çizgiye inmeden topu sağ ayağına alıp önünü açan John, bekletmeden ortasını yaptı. Ceza sahasında Fenerbahçeli stoperlerin arasından bir anda boşa çıkan Batalla ise çok rahat bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı.

Van Persie ısınıyor!

Yenilen gole çok sinirlenen Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocat, 37. dakikada Robin van Persie'ye ısınması için talimat verdi. Hollandalı, hazırlıklarını hızlı bir şekilde yaparak, oyuna girmek üzere ısınmaya başladı.


Kadıköy'de Timsah Yürüyüşü

İlk net pozisyon 40. dakikada

Maça baskılı başlaması beklenen Fenerbahçe'nin ilk net gol pozisyonu ancak 40. dakikada geldi. Ceza sahasına giren Volkan Şen, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Volkan'ın ilk şutunda top kaleci Harun'dan sekti, dönen topu takip eden Volkan şansını bir kez daha denedi ancak top direğin yanından auta çıktı.

Fenerbahçe Bursaspor özeti: 0-1



45 dakikada tek pozisyon

Mücadelenin ilk yarısı Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe'nin 45 dakika boyunca tek bir isabetli şutu bulunurken, hücum organizasyonlarını genel olarak Hasan Ali Kaldırım ve Volkan Şen'in bulunduğu sol kanattan gerçekleştirmeye çalıştı. Yeni transfer Lens ise, kendi çabalarıyla birkaç etkili atak gerçekleştirmeye çalışsa da, takım arkadaşlarıyla henüz uyum sağlayamamanın dezavantajını yaşadı.

Konuk ekip Bursaspor, öne geçen taraf olmasına karşın, gol pozisyonu dışında rakip kalede bariz bir üstünlük kuramadı. Ancak yeşil beyazlıların 3 şutu kaleyi buldu ve bu konuda ev sahibine göre daha başarılı bir tablo ortaya çıktı.


Ve van Persie oyunda...

Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat, ikinci yarıya Alper - van Persie değişikliğiyle başladı. Bu değişiklik, aynı zamanda Fenerbahçe'nin 4-3-3'ten 4-4-2'ye geçmesini sağladı.

Fenerbahçe Bursaspor özeti: 0-1



60'tan sonra baskı başladı!

İkinci yarıda yapılan değişikliğin ardından, Fenerbahçe'de hücumu yöneten isim van Persie oldu. Hollandalı yıldız, Moussa Sow'un biraz daha arkasında kalarak, orta sahadan gelen topların servisini takım arkadaşlarına yaptı. Fenerbahçe, özellikle 60. dakikadan itibaren rakip kalede çok net fırsatlar yakalamaya başladı.

Maçın etkili isimlerinden Volkan Şen, 63. dakikada sol kanattan içeri katetti ve sağ ayağıyla uzak direğe doğru çok düzgün bir vuruş yaptı. Top, direkten oyun alanına dönerken, Bursaspor savunması topu uzaklaştırdı.

66. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Volkan Şen, gol de dahil olmak üzere maçın en etkili gol pozisyonunu yarkaladı. Josef de Souza'nın pasında savunmanın arkasına sarkan tecrübeli futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün biz plase vuruş yaptı. Sarı Lacivertli tribünler "Gol" diye ayağa kalkarken, bir anda kalenin önünde biten Aziz Behic, topu çizgiden çıkararak golü engellemeyi başardı.

Lens'le 74 dakika

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jeremain Lens, ilk 11'de başladığı mücalede 74 dakika sahada kaldı. Birkaç pozisyon dışında etkili bir görüntü çizemeyen Hollandalı futbolcu, yerini yeni sezonun flaş isimlerinden Miroslav Stoch'a bıraktı.

Fenerbahçe Bursaspor özeti: 0-1



Fenerbahçe'de 3 forvet birden oyunda!

Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat, dakikalar 76'yı gösterdiğinde 3. ve son oyuncu değişikliğini de gerçekleştirdi. Hollandalı teknik adam, savunmadan Neustadter'i çıkarırken, oyuna Emenike'yi sürdü. Böylece Fenerbahçe hem savunmayı hem de hücum hattını 3'lemiş oldu.

Fener tüm riskleri aldı!

Emenike'nin oyuna girmesiyle birlikte Fenerbahçe, tüm riskleri aldı. Takım halinde hücum eden ve rakip kaleyi sağlı sollu ortalarla baskı altına almaya çalıan Sarı Lacivertliler, doğal olarak arkasında da geniş boşluklar bıraktı.

Mücadelenin son dakikalarında Fenerbahçe, oyunu iyiden iyiye doldur boşalta çevirdi. Sarı Laciverliler, rakip kale önünde kurduğu yoğun baskıya karşın, aradığı golleri bulamadı ve maç Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ