MENÜ

Fenerbahçe - Benfica maçı hangi kanalda, saat kaçta? (FB - Benfica maçı hangi kanalda)

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda temsilcimiz Fenerbahçe, ilk maçda Portekiz'de 1-0 mağlup olduğu Benfica'yı Ülker Stadı'nda konuk ediyor. Fenerbahçe’nin Benfica’yı elemesi için sahadan en az 2 farklı galibiyetle ayrılması gerekiyor. Sarı Lacivertli ekipte teknik direktör Cocu, Ganalı yıldız Ayew'e Dirar'ın yerine ilk 11'de şans verdi. Fenerbahçeli taraftarlar internet üzerinde, Fenerbahçe - Benfica (FB - Benfica) maçı hangi kanalda, saat kaçta? araştırmasını yapıyor. Fenerbahçe - Benfica maçının canlı anlatımı ve skor takibi fanatik.com.tr'de...

Fenerbahçe - Benfica maçı hangi kanalda, saat kaçta? (FB - Benfica maçı hangi kanalda)

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında yarın Portekiz ekibi Benfica’yı ağırlayacak. Lizbon’daki ilk maçı Franco Cervi’nin tek golüyle 1-0 kaybeden Fenerbahçe, rakibini elemesi durumunda play-off turuna yükselecek. Fenerbahçe’nin Benfica’yı elemesi için sahadan en az 2 farklı galibiyetle ayrılması gerekiyor. Sarı-lacivertliler, 90 dakikayı 1-0 önde tamamlarsa maç uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da gol olmazsa tur atlayan tarafı seri penaltı atışları belirleyecek. Fenerbahçe Ülker Stadı'nda 52 bin taraftar takımın en büyük destekçisi olacak. Karşılaşma öncesi ilk 11'ler belli olurken, ilk maçta Ayew'i yedek oturtan Cocu, Ganalı yıldıza Dirar'ın yerine forma verdi. Bu arada maçı televizyondan takip edecek taraftarlar Fenerbahçe - Benfica maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Sorularının cevabını arıyor. Fenerbahçe - Benfica maçının yayın bilgileri ve tüm detayları burada...

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Benfica maçı ne zaman, saat kaçta?

Fenerbahçe Ülker Stadı'nda bu akşam oynanancak mücadele saat 21:00'de başlayacak.

Fenerbahçe - Benfica maçı hangi kanalda?

Merakla beklenen mücadele D-Smart'ın Spor SMART 77. kanalından canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detayları fanatik.com.tr'de olacak.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif, Giuliano, Valbuena, Ayew, Alper

Benfica: Vlachodimos, Almeida, Ruben Dias, Jardel, Grimaldo, Fejsa, Pizzi, Fernandes, Cervi, Salvio, Castillo

Elerse muhtemel rakibi belli

Fenerbahçe, turu geçmesi durumuna play-off’ta PAOK-Spartak Moskova eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Yunan ekibi PAOK, Rus rakibini sahasındaki ilk maçta 3-2 yenmişti. Bu karşılaşmanın rövanşı da yarın oynanacak. Sarı-lacivertliler, Benfica’ya elenmesi durumunda ise UEFA Avrupa Ligi gruplarına gidecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe turu nasıl geçer?

Temsilcimizin Şampiyonlar Ligi Play-Off'una kalabilmesini için rakibini her türlü 2 farklı skorla yenmesi gerekiyor. Bir başka ihtimal ise 1-0'lık galibiyet. Fenerbahçe Benfica'yı 1-0 yenerse maç uzatmala gidecek. Uzatmalarda da skor değişmezse Play-Off'a yükselen takımı penaltı atışları belirleyecek.

Josef ve Soldado dönüyor

Fenerbahçe'de cezası nedeniyle Josef de Souza ilk maçta forma giyemedi. Teknik direktör Cocu şans verirse ikinci maçta forma giyebilecek. Ayrıca ilk maçta sonradan oyuna dahil olan ve sakatlığı geçen Soldado'nun ikinci maçta sahaya 11'de çıkması bekleniyor.

Fenerbahçe, 20 yıl sonra ilk peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Portekiz ekibi Benfica’yı konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde daha önce ilk maçlarında yenildiği 29 tur mücadelesinde sadece bir kez rakibini geçti. Portekiz temsilcisi karşısında deplasmandaki ilk maçtan 1-0’lık yenilgiyle ayrılan sarı-lacivertliler, 1959’dan itibaren yer aldığı Avrupa arenasında, daha önce 29 tur mücadelesinde ilk maçları kaybetti. Fenerbahçe bu mücadelelerde sadece 1 rövanşta sonucu lehine çevirerek tur atlamayı başardı.

Göteborg’u eledi

Fenerbahçe, ilk maçlarda yenildiği 29 eşleşmede tek tur sevincini, 20 yıl önce 1998-1999 sezonunda Göteborg karşısında yaşadı. UEFA Kupası ön eleme turunda İsveç’in Göteborg takımıyla eşleşen Fenerbahçe, deplasmandaki ilk maçtan 2-1 yenik ayrıldı. Sarı-lacivertli ekip, İstanbul’daki rövanşta 25 Ağustos 1998’de Elvir Baliç’in tek golüyle kazanarak Göteborg’u elemeyi başardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Benfica kadrosu

Kaleciler: Volkan Demirel, Carlos Kameni, Erten Ersu

Defans: Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli

Orta saha: Mehmet Topal, Alper Potuk, Ozan Tufan, Giuliano Victor de Paula, Mehmet Ekici, Nabil Dirar, Barış Alıcı, Mathieu Valbuena, Oğuz Kağan Güçtekin, Serhat Kot, Josef de Souza, Eljif Elmas

Forvet: Roberto Soldado, Andre Ayew

Benfica'nın Fenerbahçe maçı kadrosu

Kaleciler: Svilar, Varela, Vlachodimos

Defans: Almeida, Conti, Luisao, Dias, Jardel, Lema, Grimaldo, Yuri Ribeiro

Orta saha: Fejsa, Semedo, Samaris, Parks, Gedson, Pizzi, Salvio, Rafa, Zivkovic, Cervi

Forvet: Jonas, Ferreyra, Castillo, Seferovic

Fenerbahçe Portekiz takımları ile 12. maçına çıkıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Benfica’yla karşılaşacak Fenerbahçe, Portekiz takımlarına karşı 12. sınavına çıkacak.

Haberin Devamı

Avrupa’da 44. sezonuna başlayacak sarı-lacivertliler, daha önce Portekiz ekipleriyle 5 kez eşleşti. Bu eşleşmelerde 10 maça çıkan Fenerbahçe, sahadan beşer kez galibiyet ve mağlubiyetle ayrılırken, hiç beraberlik almadı. Portekiz takımlarına karşı 13 gol atan son Benfica maçıyla birlikte Fenerbahçe, kalesinde 22 gol gördü

Fenerbahçe, Benfica’yla üçüncü kez eşleşirken, daha önce, Porto, Guimares ve Braga’yla birer kez rakip oldu.

Benfica’ya karşı tatsız anılar

Fenerbahçe, tarihinde Avrupa kupalarında 3. kez eşleştiği Benfica’ya karşı tatsız anılara sahip.

Sarı-lacivertliler, 1975-1976 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası’nda eşleştiği Benfica karşısında tarihinin en ağır yenilgisini 7-0’lık mağlubiyetle aldı. Bu yenilgi aynı zamanda Fenerbahçe tarihinin tüm resmi maçlardaki en farklı mağlubiyeti özelliğini taşıyor. Sarı-lacivertliler, Benfica karşısında rövanşı ise 1-0 kazanmasına rağmen turu geçemedi.

Fenerbahçe, Benfica’yla diğer bir eşleşmesini 2012-2013 sezonunda yaşadı. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale kadar gelen sarı-lacivertliler, Benfica’yı Kadıköy’deki ilk maçta 1-0’la geçerek final için avantaj yakaladı. Rövanşta ise rakibine 3-1 kaybeden Fenerbahçe, rakibine elenerek finale çıkamadı.

Haberin Devamı

Diğer maçlar

Fenerbahçe, 1990-1991 sezonu UEFA Kupası’nda ise eşleştiği Portekiz ekibi Guimares’i iki maçta da yendi.

Sarı-lacivertliler, 2008-2009 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaştığı Porto’ya ise iki maçı da kaybetti.

Sarı-lacivertli takım Portekiz takımlarıyla en son Avrupa’da 2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. turunda karşılaştı. Braga’yı sahasında 1-0 yenen Fenerbahçe, rövanşta ise rakibine, hakem Ivan Bebek’in çok eleştirilen yönetimiyle 4-1 kaybederek elendi.

Fenerbahçe’nin Portekiz takımlarıyla yaptığı maçlar şöyle:

Sezon Kulvar Rakip Skor

1975-1976 Şampiyon Kulüpler Kupası Benfica 0-7 / 1-0

1990-1991 UEFA Kupası Guimares 3-0 / 3-2

2008-2009 UEFA Şampiyonlar Ligi Porto 1-3 / 1-2

2012-2013 UEFA Avrupa Ligi Benfica 1-0 / 1-3

2015-2016 UEFA Avrupa Ligi Braga 1-0 / 1-4

Benfica, Türk takımlarına elenmiyor

Benfica daha önce Avrupa’da eleme turlarında 4 kez Türk takımlarıyla karşılaştı ve hepsinde turu geçen taraf oldu.

Portekiz ekibi, 1975-1976 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda ve 2012-2013’te UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’yi, 2011-2012’de ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor’u elemişti. Trabzonspor, Benfica’ya elenmesine rağmen Fenerbahçe’nin UEFA’dan aldığı ceza nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmıştı.

Benfica, 1980-1981 sezonu Kupa Galipleri Kupası ilk turunda Altay’la eşleşti. İzmir’de yapılan ilk maçı 0-0 berabere tamamlayan Benfica, evinde 4-0 kazanarak tur atladı.

Benfica, daha önce Türk takımlarına karşı toplamda ise 13 maça çıktı. Bu maçlarda Portekiz ekibi 5 galibiyet, 4 defa da beraberlik elde etti. Türk takımları ise Benfica’ya karşı 4 galibiyet aldı.

Benfica’nın Türkiye’de hiç maç kazanamaması da dikkati çekiyor. Benfica, Türkiye’de daha önce Fenerbahçe’nin dışında Galatasaray, Trabzonspor, Altay ve Beşiktaş’la da eşleşti. Türkiye’de 6 maçta Benfica, üçer beraberlik ile yenilgi yaşadı.

Portekiz ekibi ülkesinde ise Türk takımlarına sadece bir kez mağlup oldu. Galatasaray, Benfica’yı deplasmanda 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası’nda 2-0 yenmişti. Benfica bu tek yenilginin dışında sahasında Türk ekiplerine karşı 6 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Portekiz takımlarıyla 44 maç yapıldı

Türk ile Portekiz takımları, daha önce 44 maçta karşı karşıya geldi.

İki ülke takımları arasında oynanan 44 maçın 13’ünü Türk, 19’unu ise Portekiz ekipleri kazandı, 12 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe Avrupa'da 221. kez sahada

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 220 maçta 81 galibiyet, 45 beraberlik ve 94 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 274 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 326 gol gördü.

Deplasmanda performansı yükseldi

Fenerbahçe, son yıllarda Avrupa kupalarında deplasman karnesini düzeltti.

Genel olarak Avrupa kupalarında deplasmanda iyi sonuçlar elde edemeyen sarı-lacivertliler, 2010 yılından bu yana ise dış sahada performasını artırdı.

Fenerbahçe, son 8 yılda Avrupa'da deplasmanda oynadığı 28 maçın 18'ini kaybetmedi. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 10 galibiyet, 8 beraberlik alırken, rakiplerine 10 kez de yenildi.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki resmi maçlarda dış sahada aldığı 27 galibiyetin 10'u da son 8 yılda elde etmiş oldu.

Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde deplasmanda bugüne dek 111 maçta 62 yenilgi aldı. Yaptığı 111 maçta sarı-lacivertli ekip ayrıca 27 galibiyet ve 22 beraberlik alarak sahadan ayrıldı. Fenerbahçe, deplasmanda rakip filelere 114 gol atarken, kalesinde 206 gol gördü.

Avrupa kupalarıdnaki başarıları

Avrupa'daki en büyük başarısını UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayarak elde eden sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda ise birer kez çeyrek finalde mücadele etti.

Tarihinde Avrupa'da bir yarı final, iki kez de çeyrek final gören Fenerbahçe, ilk büyük başarısını 1963-1964 sezonunda yaşadı.

Yugoslav teknik direktör Miroslav Kokotovic yönetimindeki Fenerbahçe, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Rumen ekip Petrolul Ploiesti ve Kuzey İrlanda takımı Linfield'i eleyerek çeyrek finale yükseldi. Sarı-lacivertliler, çeyrek finalde Macarların ünlü takımı MTK Budapeşte'yle karşılaştı. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Fenerbahçe, İstanbul'da rakibini 3-1 mağlup etti. O zamanki kural gereği yarı finale çıkacak takımı tarafsız sahada yapılacak maç belirledi. İtalya'da oynanan maçı 1-0 kaybeden Fenerbahçe, yarı finalin eşiğinden döndü.

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki ilkleri şöyle:

- Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki ilk maçını Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımına karşı oynadı.

- Avrupa kupaları tarihinde ilk galibiyetini 23 Eylül 1959'da Macar Csepel takımı karşısında alan sarı-lacivertliler, Türk takımlarının ilk deplasman galibiyetini de bu maçta elde etti. Fenerbahçe, Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Macaristan'da Csepel'i 3-2 yenerek kupanın dışına itti.

- Fenerbahçe, Türkiye'yi Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Kupası'nda temsil eden ilk takım oldu.

- UEFA Kupası tarihinin ilk golünü 1971-1972 sezonunda İnönü Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Ferençvaroş maçında sarı-lacivertli futbolcu Yaşar Mumcu attı.

- Fenerbahçe'nin Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü Can Bartu, 100. golünü İsrailli Haim Revivo ve 200. golünü Brezilyalı Fabio Bilica kaydetti.

YORUM YAZ