MENÜ

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Spor Toto Süper Lig'de 8. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir kozlarını paylaştı. Mücadelede kazanan çıkmadı ve maç başladığı gibi golsüz eştilikle sona erdi.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Medipol Başakşehir ile karşılaştı. Mücadelede kazanan çıkmadı ve alınan bu sonuçla Fenerbahçe puanını 8 yaptı. Başakşehir ise 15 puan yaptı.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

Maçın 2. dakikasında Mert Günok topu uzaklaştırmak isterken top Slimani'ye çarptı. Frey, önünde kalan topta pasını Slimani'ye vermek istedi ancak Mert araya girdi ve topu kontrol etti.

Adebayor ıskaladı

7. dakikada Edin Visca sağ kanatta topla buluştu ve Mossoro'yla paslaştı. Mossoro'nun pasında Caiçara topa son anda yetişti. Ortası savunmadan kornere çıktı. Visca'nın kullandığı köşe vuruşunda top Adebayor'u aştı ve ceza sahasından uzaklaştı.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Mücadelenin 12. dakikasında kaptırılan topta Fenerbahçe rakip sahaya yerleşti. Eljif Elmas, Andre Ayew ile paslaştı ancak top Eljif'ten auta çıktı.

2 kalede de büyük tehlike

15'te Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Frey'in pasında Ayew, Mert Günok'la karşı karşıya kaldı. Ayew net GOL pozisyonundan yararlanamadı. Bu pozisyonun hemen ardından gelişen hızlı hücumda İrfan Can'ın ceza sahası dışından şutu savunmaya çarptı ve az farkla dışarı gitti.

Haberin Devamı

Slimani uzaktan denedi

Fenerbahçe 30. dakikada gole yaklaşan taraf oldu. Hasan Ali topu kapan isim oldu. Tecrübeli futbolcu topu Frey'e kazandırdı. İsviçreli oyuncu sol kanatta topu Slimani'ye ayağının dışı ile pas attı. Hasan Ali ile ver kaç yapan golcü futbolcu ceza sahası yayının önünde tekrar topla buluştu. Cezayirli futbolcunun sert şutu az farkla üstten auta gitti.

Mücadelenin 35. dakikasında ilk sarı kartı Fenerbahçe'den Diego Reyes'e çıktı. Meksikalı savunmacı atağa çıkmak isterken topun kontrolünü kaybetti ve rakibine karşı ayağını tehlikeli bir şekilde uzattı.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Duran oyunda hakem Ali Palabıyık, 38. dakikada Fenerbahçe'den Neustadter'de sarı kartı gösterdi. Hakem kartın nedeni olarak geçen Başakşehir hızlı hücumunda Rus futbolcunun rakibine yaptığı hareket olduğunu belirtti.

Başakşehir gole çok yaklaştı

38. dakikada bu kez Başakşehir gole yaklaşan ekip oldu. Kazanılan korner atışında ceza sahasına gelen toıp bir anda Mossoro'nun önünde kaldı. Yıldız futbolcunun şutu yandan az farkla auta çıktı.

Bir sarı kart da Başakşehir'den Manuel Da Costa'ya çıktı. 41. dakikada tecrübeli stoper rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Mert Günok'u geçemedi

Maçta dakikalar 44'ü gösterdiğinde Fenerbahçe'nin art arda ataklarında Mert Günok başarılı kurtarışları ile damga vurdu. Ayew'in kafa toplarıyla kazandırdığı Islam Slimani'nin şutu kaleci Mert Günok'tan döndü. Eljif Elmas tamamlamak istedi ancak kaleci Mert topu kornere gönderdi.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Mert devleşti

45+1. dakikada Fenerbahçe bir kez daha Mert Günok'a takıldı. Art arda ataklar bulduktan sonra daha cesur bir şekilde Başakşehir kalesine yüklenen sarı lacivertli ekibte Ayew sağ kanattan getirdiği topta hücum yönünü bir anda sol kanada kaydırdı. Hasan Ali Kaldırım bir anda kaleyi tam cepheden gördü. Sert şut Eljif Elmas'a çarpmasına rağmen kaleci Mert Günok yine başarılı bir kurtarışla gole izin vermedi. Bu aynı zamanda ilk yarının da son pozisyonu oldu.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Maçın 2. yarısına Başakşehir oyuncu değişikliği ile başladı. Napoleoni yerine Elia oyuna 2. yarının başında dahil oldu.

Eljif Elmas 2. yarıya hızlı başladı

46'da Fenerbahçe'de Eljif Elmas uzak mesafeden kaleyi yokladı ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı. Fenerbahçe ikinci yarıya baskılı başladı.

Haberin Devamı

48. dakikada Fenerbahçe'de Eljif Elmas gole çok yaklaştı. İkili mücadele sonrasında top sağ kanatta Isla'nın önünde kaldı. Şilili bekin ortasına iyi yükselen Eljif'in kafa vuruşu yandan az farkla auta gitti.

Maçın 51. dakikasında Clichy'nin sol kanattan ortasını Skrtel uzaklaştırdı. Devam eden pozisyonda Adebayor topla buluşmak için hareketlendi ancak ofsayt bayrağı kalktı.

Elia plase denedi

57'de Başakşehir tehlikeli geldi. Oyuna 2. yarıda giren Eljia takım arkadaşiında pası ceza sahası yayının üzerinde aldı. Hollandalı topun gelişine plase denedi. Ancak top az farkla yandan auta gitti.

Mücadelenin 58. dakikasında Başakşehir'de İrfan Can Kahveci sarı kart giren isim oldu.

59'da Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Michael Frey yerine oyuna dahil olan isim Yassine Benzia oldu.

Benzia oıyuna girer girmez pozisyon buldu. Jailson ile üst üste tek paslarla ceza sahasına sokulan Benzia'nın şutu savunmaya çarpıp kornere gitti. Pozisyonun ardından hakem Ali Palabıyık Epureanu'ya sarı kart gösterdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

63'te Başakşehir'den bir hamle daha geldi. İrfan Can yerine oyuna Jojic girdi.

Maçın 65. dakikasında bir kart daha çıktı. Başakşehir'de Elia, Benzia'ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart gören isim oldu.

Faulün ardından Cocu'dan oyuna bir müdahale daha geldi. Diego Reyes'in yerine Mehmet Topal oyuna girdi. Tecrübeli futbolcu kazanılan serbest vuruşta kafa vuruşunu yaptı. Ancak top üstten auta gitti.

67'de oyuna sonradan giren Jojic bu kez şansının denedi. Milos Jojic şutunda isabet kaydetti ancak top kaleci Harun'da kaldı.

Eljif net fırsatı kaçırdı

Fenerbahçe 70. dakikada Elif Elmas ile çok net bir fırsatı harcadı. Paslaşarak ceza sahasına giren Fenerbahçe'de sağ kanatta topla buluşan Isla hemen içeriye çevirdi. Genç futbolcu Eljif'in şutunu kale önünde Başakşehir savunması önledi. Dönen topa tekrar hamle yapan genç futbolcunun şutu üstten auta gitti.

72'de Elia, ileri çıkan Clichy'nin koşu yoluna topuğuyla pasını verdi ancak top, pası beklemeyen Clichy'nin ayağına dolandı ve dışarı çıktı.

79. dakikada Başakşehir son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Adebayor yerine oyuna dahil olan isim Riad Bajic oldu.

81'de Fenerbahçe son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Roberto Soldado yerine oyuna giren isim Eljif Elmas oldu.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Gol ofsayt nedeniyle iptal edildi

Maçın 83. dakikasında Elia ağları sarstı, bayrak havada, ofsayt kararı çıktı! VAR incelemesi yapıldı ve ofsayt kararı verildi. Maçın 80. dakikasında VAR sistemi çalışmadığı için sistem devre dışı kaldı.

Mücadelenin 84. dakikasında Oyuna sonradan dahil olan Soldado yaptığı ilk harekkete sarı kart gördü.

86'da bir kart daha çıktı. Isla hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart gören isim oldu.

Mücadelede başka gol pozisyonu olmadı ve son bitiş düdüğü çaldı. Maç golsüz eşitlikle sona erdi.

İşte 11'ler

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Reyes, Jailson, Eljif, Ayew, Frey, Slimani

BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Manuel da Costa, Epureanu, Clichy, İrfan Can Kahveci, Mahmut, Visca, Mossoro, Napoleoni, Adebayor

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i konuk ediyor. Ülker Stadyumu'nda saat 18:00'de başlayan maçta hakem Ali Palabıyık düdük çaldı.

Sarı-lacivertli ekipte teknik direktör Phillip Cocu, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı Spartak Trnava maçının 11'inde değişikliğe gitmedi. Cocu, Medipol Başakşehir maçına, ''Harun, Skrtel, Neustadter, Reyes, Jilson, Eljif, Hasan Ali, Isla, Ayew, Frey, Slimani'' 11'i ile çıktı.

Soldado kadroda

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Roberto Soldado'yu maç kadrosuna dahil etti. Sarı lacivertli ekipte 3'ü lig, 2'si Avrupa olmak üzere 5 maçta kadroya alınmayan Soldado, Medipol Başakşehir maçı ile formasına kavuştu. İspanyol futbolcu, Başakşehir maçında yedekler arasında yer aldı.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Benzia yedek

Sarı-lacivertlilerde Hollandalı teknik adam, Spartak Trnava maçında dinlendirdiği Benzia'yı Başakşehir maçında da yedek soyundurdu. Phillip Cocu, karşılaşmada Frey'e görev verirken Benzia yedekler arasında kaldı.

Öte yandan Spartak Trnava maçında yedekler arasında yer alan ve mücadeleye sonradan dahil olan Mehmet Topal da Başakşehir maçında ilk 11'de yer alamadı.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

Mehmet Topal'a plaket

Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Mehmet Topal'a kariyerindeki 500'üncü kulüp maçına çıktığı için plaket verildi. Spartak Trnava maçının 88'inci dakikasında oyuna dahil olarak kariyerindeki 500'üncü kulüp maçına çıkan Mehmet Topal'a plaketini Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki takdim etti.

Taraftardan destek

Fenerbahçeli taraftarlar, mücadele öncesinde ısınmak için sahaya çıkan futbolculara destek oldular. Taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla futbolculara desteğini gösterirken sarı-lacivertli futbolcular da alkışlayarak ve üçlü çekerek karşılık verdi.

Fenerbahçe-Başakşehir maç sonucu: 0-0

YORUM YAZ