MENÜ

Fenerbahçe, Avrupa'da sevindiriyor ligde üzüyor

Avrupa'daki 6 maçta 5 galibiyete ulaşan ve bir kez yenilen Fenerbahçe, ligde ise 6 karşılaşmada üçer galibiyet ile yenilgi aldı

Fenerbahçe, Avrupa'da sevindiriyor ligde üzüyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, bu sezon Spor Toto Basketbol ile THY Avrupa liglerinde farklı görüntüsüyle dikkati çekiyor. Avrupa’da üst üste aldığı galibiyetlerle yoluna başarıyla devam eden sarı-lacivertli takım, Türkiye’de ise inişli çıkışlı bir performans ortaya koydu.

THY Avrupa Ligi’nde bu sezon şu ana dek 6 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, sadece bir kez yenildi. Diğer 5 maçı kazanan sarı-lacivertli ekip, A Grubu’nda ilk sırada yer aldı.
Grubundaki ilk maçta Bayern Münih’i 74-67 mağlup eden Fenerbahçe, Real Madrid (77-66) ve Khimki (88-83) üstünlük kurmayı başardı. Kızılyıldız Telekom’u 74-60 mağlup eden sarı-lacivertli ekip, tek yenilgisini Strasbour’a 91-70 mağlup olarak aldı. "Sarı Kanaryalar", son olarak grubun ikinci devre ilk maçında Bayern Münih’i 84-67 yendi.

Ligde zirveden geride kaldı
Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi’nde ise şu ana dek belli bir istikrar yakalayamadı. Sezona Rönesans TED Ankara Kolejlileri’i 97-81 ve Darüşşafaka Doğuş’u 70-65 yenerek başlayan sarı-lacivertli takım, yaptığı son 4 karşılaşmada ise sadece bir kez galibiyet sevinci yaşadı. Bu dört mücadelede Banvit’e sahasında 84-75 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, kötü performans gösterdiği periyodun ilk maçında evinde Torku Konyaspor’a 74-73 mağlup oldu. Bu süreçte derbi mücadelesinde Galatasaray Odeabank’a 17 sayı farkla 80-63 yenilen Fenerbahçe, son olarak Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol’a 85-76 mağlup oldu.
Şu ana dek yaptığı 6 maçta üçer galibiyet ve yenilgi alan sarı-lacivertli takım, 6. sırada kaldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ