MENÜ

Fenerbahçe açıkladı! Galatasaray davayı kaybetti

Fenerbahçe, resmi internet sitesinden yönetim kurulu üyesi Mustafa Kemal Danabaş'ın açıklamalarıyla ilgili Galatasaray'ın açtığı hakaret davasını, sarı kırmızılı kulübün kaybettiğini açıkladı.

Fenerbahçe açıkladı! Galatasaray davayı kaybetti

Fenerbahçe, yönetim kurulu üyesi Mustafa Kemal Danabaş'ın 6 Şubat 2021 tarihinde Galatasaray ile oynanan lig maçının ardından Beyaz TV'ye bağlanarak yaptığı açıklamalar sonrasında Galatasaray tarafından açılan hakaret davasını, sarı kırmızılı takımın kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şu şekilde:

Galatasaray ile 06/02/2021 tarihinde sahamızda oynadığımız Süper Lig maçının ardından Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş’ın Beyaz TV isimli televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Futbol isimli programa canlı yayında bağlanarak sarf ettiği,

“Pek çok defa gördüğümüz gibi Galatasaray gerçekleri saptırarak şark kurnazlığı yaparak algı manipülasyonu yapmaktadır. Bu yıllardır alışık olduğumuz Galatasaray riyakarlığıdır. Galatasaray yıllardır kimin sesi daha çok çıkarsa haklıdır modelini uygulamaktadır. Yıllardır kaos ile beslenmeyi iyi bilirler.”

ifadeleri sebebiyle Galatasaray Spor Kulübü tarafından Yöneticimiz hakkında açılan Hakaret Davası, hakaret suçu kapsamında değerlendirilemeyeceği (Yargıtay 18. Ceza Dairesinin 11/09/2019 tarih 2018/1547 E. 2019/11986 K. Sayılı kararında da belirtildiği üzere ''riyakar'' kelimesi kaba hitap tarzı niteliğinde olduğundan, onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olmadığından hakaret suçu kapsamında değerlendirilemez), bu bağlamda hakaret içeren tezahürat suçunun da yasal unsurlarının somut olayda oluşmadığı sebebiyle, şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Kamu adına KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA’ karar verilmiştir.

YORUM YAZ