MENÜ

Fenerbahçe: 24 Galatasaray: 22

Benfica'yı Kadıköy'de mağlup ederek tarihi zafere bir adım daha yaklaşan Fenerbahçe, UEFA'da da fark yarattı. Sarı-Lacivertliler, '20 maç puanı' toplayarak Avrupa'nın 1 numarası olmayı başardı. Aykut Kocaman'ın öğrencileri, son dönemin iki formda ekibi Dortmund ve Bayern Münih gibi devleri geride bıraktı

Fenerbahçe: 24 Galatasaray: 22

Bu sezon Avrupa’da gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe, UEFA’da da zirveye oturmayı başardı. Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz devi Benfica’yı mağlup eden Sarı-Lacivertliler, kelimenin tam anlamıyla fark yarattı. Kanarya, Benfica galibiyetiyle Avrupa Ligi’nde sezonun şu ana kadar en fazla ‘maç puanı toplayan’ takımı oldu. Yarı finalin ilk maçı da dahil olmak üzere Fenerbahçe, elde ettiği 20 puanla Şampiyonlar Ligi yarı final ilk karşılaşmasında Real Madrid’i 4-1’le geçen Dortmund’u ve Barcelona’yı 4-0 mağlup eden Bayern Münih’i sollayarak, zirveye yerleşti. Temsilcimiz bu iki Alman takımının yanı sıra 17’şer puanlı yarı finaldeki rakibi Benfica, yenilmezlik unvanına son verdiği Lazio, Rubin Kazan ve son Devler Ligi son Şampiyonu Chelsea’yi de solladı.

12’ncilikten, 10’uncu sıraya

Ülke sıralamasında da Fenerbahçe, son galibiyetiyle Türkiye’yi iki basamak birden yukarı taşıdı. Daha önce, 12’nci sırada yer alan Türkiye, Benfica zaferiyle önce Yunanistan’ı (34.000), sonra da Belçika’yı (34.400) geçerek, 34 bin 500 puanla 10’unculuğa yükseldi. Türkiye’nin hemen üstünde, 44 bin 729’la Hollanda yer alıyor. Bu listenin en tepesinde ise 87 bin 739 puanla İspanya bulunuyor. Temsilcimizin bundan sonra alacağı puanlar bu sıralamadaki konumuzu yine değiştirebilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ