MENÜ

Fener alayı

Fenerbahçe, zararını tazmin etmek için gerekli hukuki hazırlıklara da başlarken, Aziz Yıldırım başkanlık görevinde sonuna kadar devam etmeyi planlıyor.

Fener alayı

Varan 1: Sonuna kadar devam

Dava sonuçlandı, “Yıldırım devam edecek mi?” soruları sorulmaya başlandı. “Henüz süreç bitmedi. Yapacak çok işimiz var. Ben de bu süreçte görevimi sürdüreceğim” diyen başkan sonuna kadar devam etmeyi planlıyor.

3 Temmuz’da başlayan süreç 9 Ekim’de Fenerbahçe’nin aklanmasıyla sona erdi. Şimdi ise gözler önceki gün Çağlayan’da yapılan son duruşmaya katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a çevrildi. Hatırlanacağı üzere Aziz Yıldırım, mayıs ayındaki kongrede, “Dava lehimize sonuçlanırsa görevi bırakacağım” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Dolayısıyla bunadn sonra Sarı-Lacivertliler’in patronunun takınacağı tavır merak konusuydu. Davanın Fenerbahçe lehine sonuçlanmasının ardından 15 Ekim Perşembe günü Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 tribününde yönetim kuruluyla bir basın toplantısı yapma kararı alan Yıldırım, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle toplantıyı erteledi. Ancak başkanın toplantıda yapmayı planladığı açıklama hazır. Yıldırım, Şike Soruşturması’nda yaşanan süreci anlatacak, “Henüz süreç
tamamlanmadı. Yapacak çok işimiz var. Ben de bu süreçte görevimi sürdüreceğim” açıklamasında bulunacak.

Varan 2: Taarruz başlıyor

3 yıl Avrupa’dan uzak kalan, çok zor günler yaşayan Fenerbahçe, zararını tazmin etmek için gerekli hukuki hazırlıklara da başladı. Önce Federasyon, sonra UEFA’ya dava açacak olan yönetim bu konuda hummalı bir çalışma içerisinde...

Sarı-Lacivertliler, yeni toplantının zamanı hakkında net bir açıklama yapmadı. Yönetim, bu süreçte boş durmayacak. Şike Soruşturması’nda 4 yıllık onur mücadelesini kazanan Fenerbahçe’de yönetim ve Başkan Aziz Yıldırım, şimdi tazminat taarruzuna hazırlanıyor. Başta Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA olmak üzere, davanın seyrini değiştirmek için büyük çaba harcayan kurumlara yüklü tazminat davalarının açılması için gerekli hukuki hazırlıklara başlandı. Yönetimin, açılacak davanın 135 milyon Euro dolayında olacağını ve bunun için de kısa zamanda ilgili mahkemelere müracaat etme hazırlığında olduğu öğrehnildi. Yönetici Şekip Mosturoğlu’nun bizzat ilgilendiği konuyla ilgili yalnızca kurumlar değil, ayrıca bazı kişilere de dava açılması bekleniyor.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ