MENÜ

FEMEN'den Fenerbahçe maçındaki reklama tepki

Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçı sırasında TV'de yayınlanan bir prezervatif reklamı, FEMEN'in tepkisini çekti.

FEMEN'den Fenerbahçe maçındaki reklama tepki

Ukraynalı kadın aktivist grubu FEMEN'in lideri Inna Shevchenko ,Twitter hesabından yaptığı açıklamayla maç sırasında ekranlara gelen "Ukrayna'da yanınızdayız" mesajına tepki gösterdi.

Shevchenko, mesajın ülkeye yönelik seks turizmini öne çıkardığını iddia etti.

FEMEN Lideri Inna Shevchenko, tweet'inde "Ukrayna'da yanınızdayız" mesajının, maçı ekranları başında takip eden Türk erkeklerine Ukrayna'daki seks turizmini öne çıkarmak için yayınlandığını iddia etti.

FEMEN TÜRKİYE'DEN DE TEPKİ VAR

Yayınlanan reklama FEMEN Türkiye de sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün gece Ukrayna'daki seks turizmiyle ilgili rezil bir reklam Türkiyeli futbol izleyicilerinin televizyon ekranlarında boy gösterdi. Prezervatif markası Durex, Türkiye takımı Fenerbahçe ve Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk'in dün yayınlanan maçında şöyle bir reklam geçti: "Ukrayna'da Yanınızdayız. -Durex."

Kadınların "eş" ya da "fahişe" olmaya zorlandığı cinsiyet rollerinin hala çok yaygın olduğu yoksul ve istikrarsızlaştırılmış Ukrayna'ya seks turizmi için istatistiksel olarak en çok giden ülkelerden birinin Türkiye olması, bu kadar büyük bir tanıtımdan sonra hiç de garip durmuyor.

Ukrayna'daki seks turizmine karşı uzun bir mücadele yürüten FEMEN, Türkiyeli tüm destekçilerini bu cinsiyetçi reklamı kınamaya çağırıyor. Ukrayna'daki seks turizmi, ekonomik ve sosyal açıdan zayıf milyonlarca kadını mahveden ve varlıklı erkeklerin ceplerini şişiren canavar bir endüstridir. Ukrayna'da da tüm Doğu Avrupa'da olduğu gibi seks turizmi politikacılar ve şirketler tarafından yayılan, erkeklerin kadınları "sahiplendiği," zevk ya da zenginleşme amaçlı kullandıkları ölümcül bir hastalıktır.

FEMEN, milyonlarca kızın ve kadının haysiyetli ve seçme imkanlarının olduğu bir hayatı yaşama şanslarını yok eden bu cinsiyetçi propagandaya karşı çıkmaya çağırıyor! Durex'in sadece Ukraynalı kadınları değil tüm kadınlık tanımını aşağılayan bu reklamından tiksinti duyuyoruz. Ukrayna bir genelev değildir!”

(NTV)


Haberin Devamı
YORUM YAZ