MENÜ

Felipe Melo için kritik maç

Bel fıtığı ameliyatı geçirdikten sonra formasına kavuşan Felipe Melo, Gaziantepspor maçıyla ilk 11'e dönmeye hazırlanıyor. Ancak bu mücadele, onun için oldukça kritik. Eğer kendini çok zorlar ve ters bir hareket yaparsa, ameliyat öncesine dönme riski bulunuyor.

Felipe Melo için kritik maç

Süper Lig’de kalan 7 haftada puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray’ın, kadrodaki her yıldıza ihtiyacı var. Bu nedenle Felipe Melo’dan bir an önce yararlanmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, Brezilyalı futbolcunun nasıl bir geri dönüş yapacağını merak ediyor. Trabzon deplasmanında kadroya alınmasına rağmen forma şansı bulamayan Melo, bu hafta Gaziantep maçıyla ilk 11’e dönmeye hazırlanıyor. Ancak bu mücadele, Melo için oldukça kritik görünüyor. Çünkü Brezilyalı yıldız, kendisini zorlaması ve ters bir hareket yapması durumunda, ameliyat öncesine kadar dönebilir. Bu da Sambacı’nın sezonu kapatması ve ancak yaz döneminde tedavi olarak iyileşmesi anlamına geliyor. Eğer Melo bu maçı kazasız atlatırsa, yeniden temposunu bulacak ve sezonu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak.

‘Aman riske girme’

İşte bu noktada, Felipe Melo’nun acı eşiğinin yüksek olması ve oyun zekasına güveniliyor. Tecrübeli oyuncunun, kendini kötü hissettiği noktada ya da zorlanacağını anladığı durumlarda durabilme ihtimali var. Böylece Melo kendini sakınabilir ve sıkıntının nüksetmesinin önüne geçebilir. Ancak bu durumda sahada ne kadar verimli olacağı ve savunmaya ne kadar katkı vereceği merak konusu. Teknik ekip ve sağlık heyeti, bir sorun hissettiği anda Melo’dan mücadeleyi bırakmasını ve kendisini riske atmamasını talep ediyor.

Fuat Buruk: Hata bizde

Hamza hocanın yardımcısı olarak görev yapan Fuat Buruk, bu hafta Gaziantepspor’un başındaki kardeşi Okan Buruk’a karşı galibiyet istiyor. Teknik ekibin performansını değerlendiren Buruk, “Eskişehir maçını biz aldık diyebiliriz. Ama aynı şekilde Başakşehir maçında da bizim hatamızla puan kaybedildi” dedi. Fuat Buruk ayrıca, Gaziantep sınavı için, “Eksiğimiz yok, pozisyon vermeden kazanmak istiyoruz. Gol yemeyeceğimizi düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ