MENÜ

Feghouli tutulmaz!

Cezayirli yıldız size, bazen Zidane'ı, bazen Messi'yi, bazen de Ronaldo'yu izlediğinizi düşündürüyor! Tekniği harika, rakibini kolayca geçebiliyor, güçlü, şutları etkili, asist yapabiliyor. Fenerbahçe'ye gelirse, hücuma büyük güç katar.

Feghouli tutulmaz!

Fenerbahçe’nin gündemindeki isim olan Sofiane Feghouli, son dönemde Avrupa futbolunda sık sık adını duyduğumuz oyuncular arasında yer alıyor. Cezayirli bir ailenin çocuğu olarak 1989’da Fransa’nın Levallois-Perret bölgesinde doğan Feghouli, futbol kariyerine ise 1998’de Red Star Paris’te başladı.

Ardından Paris FC (2003-2004) ve Grenoble’de (2004-2007) alt yapı kariyerini sürdürdü. Bu sırada PSG tarafından denendi ancak Grenoble’de kaldı ve buradan da ilk A Takım deneyimini yaşadı. İlk maçına, Fransa 2. Ligi’nde Grenoble formasıyla 2007 yılında, henüz 17 yaşındayken çıktı. Kulübü onunla 2010’a kadar sözleşme imzaladı. Hemen ertesi sezon ise 8 numaralı formayı alıp, takımın kilit isimlerinden biri haline geldi.

Ülkesinin 10 numarası

Kulübün, Fransa 1. Ligi’ne çıkmasında büyük pay sahibi olurken, kamuoyu ona, ‘Yeni Zidane’ lakabını taktı. Bu formuyla İspanyol ekibi Valencia’nın yolunu tuttu. Siyah-Beyazlılar, Cezayirli oyuncuyu 2010-11 sezonunun bir bölümde Almeira’ya kiraladı. Takıma geri dönmesi ve 2011-12 sezonunun başlamasıyla birlikte Feghouli, Valencia’da gerçek kimliğini gösterdi.

Bu formuyla 2012’de Cezayir’de ‘Yılın En İyi Oyuncusu’ ödülüne layık görüldü. U18 ve U21’de Fransa adına sahaya çıkmasına rağmen A Milli Takım tercihini 2011’de Cezayir’den yana kullandı. 2014 Dünya Kupası’nda milli takımın 10 numarası olarak ülkesinin, son 16 takım arasına kalmasında büyük pay sahibi oldu.

Futbol zekası çok yüksek

25 yaşındaki hücum oyuncusu, stil olarak Zidane’ın yanı sıra Lionel Messi’nin oyun zekasına ve Cristiano Ronaldo’nun da çevikliğine sahip... Hücümun sağında ve solunda, forvet arkasında oynayabiliyor. Her iki ayağını da kullanabilen Feghouli’yi birebirde durdurmak hiç de kolay değil.

Çık hızlı bir şekilde rakibini geçebiliyor. Pas özelliğinin olmasının yanı sıra uzaktan da etkili şutlar atabiliyor. Yıldız futbolcu, oyunu iyi süzebilen ve futbol bilgisini sahada yüzde 100’e yakın kullanabilen ender futbolcular arasında. Eğer Fenerbahçe onu kadrosuna katabilirse, en az Robin van Persie ve Nani kadar büyük bir oyuncuyu henüz kariyerinin ortasında transfer etmiş olacak. Tecrübeli oyuncu, zaten çok iyi bir hücum hattı olan Sarı-Lacivertliler’i, daha da üst seviyelere kolayca taşıyabilecek bir yıldız.

En iyi teklif Fener'den


Bu sezon hem Avrupa’da hem de Türkiye’de tüm kupaları kazanmak isteyen Fenerbahçe, Ozan Tufan ve Volkan Şen’in ardından Valencia’nın hücum oyuncusu Sofiane Feghouli için de tüm kozlarını oynamaya devam ediyor. Cezayirli futbolcunun menaceriyle İstanbul’da el sıkıştığı öğrenilen Sarı-Lacivertliler’in, İnter, Roma ve Tottenham’ın da peşinde olduğu Feghouli için 8 milyon Euro ile en iyi teklifi yaptığı öğrenildi.

İspanyol ekibinin de, sözleşmesi bitecek 25 yaşındaki oyuncunun kontratını uzatma konusunu Şampiyonlar Ligi Play-Off maçlarındaki sonuçlara göre yapmak istemesi, geleceğinin netleşmesini talep eden Cezayirli yıldızı, Fenerbahçe’ye bir adım daha yaklaştırdı.

M.Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ