MENÜ

Federer emin adımlarla!

Sezonun son Grand Slam tenis turnuvası ABD Açık'ın 6. gününde sürpriz yaşanmadı.

Federer emin adımlarla!

ABD’nin New York kentinde düzenlenen ve 13 Eylül’e kadar devam edecek turnuvada 6. gün maçları tamamlandı.

Tek erkeklerde dünyanın 2 numarası İsviçreli Roger Federer, 29 numaralı seri başı Alman Philipp Kohlschreiber’ı 6-3, 6-4, 6-4 sona eren setlerle 3-0 mağlup ederek 4. tura yükseldi. Federer bu turda, 13 numaralı seri başı ABD’li John Isner ile karşılaşacak.

Son Grand Slam şampiyonluğunu 2013’te Wimbledon’da yaşayan 3 numaralı seri başı Andy Murray, Brezilyalı 30 numaralı seri başı Thomaz Bellucci’yi 6-3, 6-2, 7-5’lik setlerle 3-0 yenerek 4. tur bileti aldı. Büyük Britanyalı Murray, 4. turda Güney Afrikalı Kevin Anderson’ın karşısına çıkacak.

Beş numaralı seri başı İsviçreli Stanislas Wawrinka, Belçikalı rakibi Ruben Bemelmans’ı 6-3, 7-6, 6-4’lük sonuçlarla 3-0 mağlup etti. Wawrinka, 4. turda ABD’li Donald Young ile eşleşti.

Çek Cumhuriyeti’nden 6 numaralı seri başı Tomas Berdych ise 31 numaralı seri başı İspanyol rakibi Guillermo Garcia-Lopez karşısında maçın başlarında zorlanmasına rağmen 6-7, 7-6, 6-3 ve 6-3’lük setlerle maçı 3-1 kazanarak bir üst tura çıktı. Berdych’in 4. turdaki rakibi, 12 numaralı seri başı Fransız Richard Gasquet oldu.

Tek kadınlar

Tek kadınlarda, 2 numaralı seri başı Rumen Simona Halep, ABD’li Shelby Rogers’ı 6-2 ve 6-3 tamamlanan setlerle 2-0 yenerek 4. turda Alman Sabine Lisicki ile oynamaya hak kazandı.

Turnuvanın 5 numaralı seri başı Çek raket Petra Kvitova, 32 numaralı seri başı Slovak Anna Karolina Schmiedlova’yı zorlanmadan 6-2, 6-1’lik setlerle 2-0 yendi. Kvitova, 4. turda Büyük Britanyalı Johanna Konta’nın karşısına çıkacak.

Belaruslu 20 numaralı seri başı Victoria Azarenka, 11 numaralı seri başı Alman Angelique Kerber’i 7-5, 2-6 ve 6-4’lük sonuçlarla 2-1 mağlup ederek adını 4. tura yazdırdı. Azarenka bu turda, ABD’li Varvara Lepchenko ile mücadele edecek.



Yedinci günün programı

ABD Açık’ın 7. gününde, tek erkeklerde ve tek kadınlarda 4. tur maçları başlayacak.

Erkeklerde dünyanın 1 numarası Sırp Novak Djokovic ile 23 numaralı seri başı İspanyol Roberto Bautista Agut, geçen yılın şampiyonu 9 numaralı seri başı Hırvat Marin Cilic ile 27 numaralı seri başı Fransız Jeremy Chardy karşılaşacak.

Kadınlarda Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon’dan sonra ABD Açık’ta da zafere ulaşmayı hedefleyen ABD’li dünya 1 numarası Serena Williams, 19 numaralı seri başı vatandaşı Madison Keys karşısında, 13 numaralı seri başı Rus Ekaterina Makarova ise Fransız Kristina Mladenovic önünde çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ