MENÜ

"Federasyon suç icat ediyor"

Beşiktaş Kulübü'nde, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyelerine verilen hak mahrumiyeti cezalarına tepki gösterilirken, Tahkim Kurulu'na başvurulmayacağı açıklandı.

"Federasyon suç icat ediyor"

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, kulüp başkanı ve yöneticilerine verilen cezaların hiçbir hukuki dayanağı olmadığı, adeta suç icat edilerek, susturulmaya çalışıldığı savunuldu.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Asli vazifesi her türlü futbol faaliyetini, milli ve milletlerarası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak ve geliştirmek olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun son günlerdeki yönetim anlayışı ve mütecaviz zihniyeti neticesinde bu görevlerini hiçbir şekilde yerine getiremediği aşikar bir gerçektir.

TFF’nin Türk futbolunda sağlayamadığı adaleti sorgulayan, haksızlığa isyan eden, kurgulanmak istenen senaryolara set çeken ve bunu yaparken kulübümüzün haklarını savunmaktan başka hiçbir amacı olmayan Sayın Başkanımız ve Sayın Yönetim Kurulu Üyelerimiz, hiç bir hukuki ve vicdani dayanağı olmadan, adeta suç icat edilerek, hak mahrumiyeti cezaları ile susturulmaya çalışılmıştır.

Sadece Beşiktaşlıların değil tüm Türkiye’nin kulübü olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü böyle bir haksızlığa maruz kalmasına rağmen Tahkim, Uzlaşma gibi kurumlara başvurmaya gerek duymamakta ve kararı yüce Türk ulusunun vicdanına bırakmaktadır.

Türk sporunun ve futbol tarihinin ilki olma gururunu ve sorumluluğunu taşıyan kulübümüz sadece kendi haklarını savunmakla kalmayacak, bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da Türk futbolunun yanlış yollara saptırılmasına, kişisel çıkarlar uğruna zarar görmesine karşı cesurca yürüttüğü mücadelesini sürdürecektir."

Futbol Federasyonu PFDK’nın dün yaptığı toplantı sonucunda Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, 10 Nisan’da oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçında sonra TFF başkanına yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası almıştı. Aynı maçtan sonra TFF’nin saygınlığını zedeleyen ve futbolun değerini düşüren sportmenliğe aykırı beyanlarda bulundukları gerekçesiyle Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’a 15 gün, yönetici Mete Düren’e de 21 gün hak mahrumiyeti cezası verilmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ