MENÜ

"Federasyon güven tazelemeli"

Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Futbol Federasyonu'nu olağanüstü kongreye davet etti.

"Federasyon güven tazelemeli"

Toprak, Akaretler’deki kulüp binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, günlerdir spor camiasına kendi görüşlerini aktararak ligde yanlışların olduğunu söylediklerini hatırlatarak, "Dünkü maçı izleyen kamuoyu ve hatta rakip takımın yöneticileri, bu hakemin maçı kaldıramadığı yönünde görüş beyan etmiştir. Maçın büyük bölümünde Beşiktaş’ın aleyhine haksız kararlar verilmiştir" dedi.

Türk spor camiasının penaltı çukuru açılıp, atışa engel olunduğuna da şahit olduğunu kaydeden Toprak, "Biz Beşiktaş olarak vakur duruşumuzu devam ettireceğiz. Ancak Beşiktaş’ın haklarını da ne ceza alırsak alalım kanuni yollardan sonuna kadar arayacağız. Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun sesi çok çıkana taviz vermesi, bizi üzmektedir. Beşiktaş camiası olarak dünkü karşılaşma için üzüntülüyüz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na hazırlanan futbol camiasının, böyle otoritesini kaybetmiş federasyon ve MHK ile gidemeyeceği ortadadır. Otoritesini yitiren federasyonun bir an evvel güven tazelemesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"ÖZERKLİK, KEYFİ YÖNETİM DEĞİLDİR"
Federasyonun güven tazelemesi gerekliliğinin, sadece kendilerinin değil, Türk futbol camiasının da ortak görüşü olduğunu kaydeden Toprak, "Özerklik, keyfi yönetim değildir. Sesi çok çıkana pay vermek hiç değildir. Orta değil yan hakemlerle bazı kulüplere çıkar sağlandığını düşünüyoruz ve federasyonu bu konuda göreve çağırıyoruz. Federasyonu, gereğini yapmaya davet ediyorum. Federasyonun görevi, herkese adilane haklarını dağıtmaktır. Federasyonun bir an evvel otoriteyi ele alması gerekir ve bunun için de yapılacak şey güven tazelemektir" diye konuştu.

"AZGIN BOĞA GİBİ"
Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Bilica’nın dünkü derbide penaltı noktasını kramponlarıyla kazmasına da değinen toprak, "Türk futbolunda penaltı noktasını bir azgın boğa gibi kazmak görülmüş müdür? Bu futbolcuyu kınıyorum. Acaba kırmızı kart gösterilmeli miydi? Bunu kamuoyunun sağduyusuna bırakıyorum" dedi.

Bilica’nın penaltıya sebebiyet verdiği için mi, yoksa penaltı noktasını kazdığı için mi sarı kart gördüğünün dün çok tartışıldığını belirten Toprak, "Sarı kart raporu gerekli zamandan çok geç ulaştı. Endişelerimiz var. Makul sürede ulaştırılması gerekirdi. Biz haklarımızı arayacağız ve itirazda bulunacağız. Rapor 15 dakikada gelmesi gerekirken, 55 dakika sonra bize ulaştırıldı" ifadelerini kullandı.

Kırmızı kartlar konusunda bir kişinin dahi kalkıp, "Hakem haklı" demediğini belirten Erdoğan Toprak, "Hakem yetersiz kaldı ve maçın ağırlığını taşıyamadı. Bunu sadece biz değil, rakibin yöneticileri de söyledi" diye konuştu.

"KURAL HATALARI VAR"
Erdoğan Toprak, Fenerbahçe derbisinde kural hataları ve ihlaller olduğunu da öne sürdü.

Hukukçularının bu konuda çalışmalar yaptığın kaydeden Toprak, "12. ve 14. maddelerle ilgili hukukçularımız çalışıyor. Kural hataları ve ihlaller var. Otoritenin kaybedildiği, sesi çok çıkana taviz verilen bir noktaya gelindi. Federasyona diyoruz ki; (Lütfen güven tazeleyin)" şeklinde konuştu.

"GEREKİRSE DÜDÜĞÜ DUVARA ASTIRMALI"
Basın mensuplarının geçen hafta içinde derbinin hakemi Hüseyin Göçek’le ilgili endişelerini dile getirdiklerini hatırlatmaları üzerine Toprak, "Dünkü maç bizim haklı olduğumuzu gösterdi ve Mete Düren’in açıklamalarını teyit etti. Federasyon nasıl bir yöneticiye ceza veriyorsa, hakeme de vermeli. Gerekirse de düdüğünü duvara astırmalı. Ayrıca bir yardımcı hakemin sürekli aynı takımın maçlarına verilmesi de düşündürücüdür" dedi.

PROTOKOL TRİBÜNÜNDE YAŞANANLAR
Derbi maçta protokol tribününde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile siyah-beyazlı yöneticiler arasında yaşanan gerginlikle ilgili bir soruya Toprak, "Beşiktaş camiası, centilmenlik noktasında hep ilk sıralardadır. Biz stadımıza gelen takımları Türk adetlerine göre nasıl misafirperverlikle karşılıyorsak, rakiplerimizden de bunu bekliyoruz. Ancak karşı takımı yönetimi veya başkanı bu saygıyı göstermiyorsa, bu onun sorunudur. Biz Beşiktaş olarak misafirperverliğimizi Türk gelenek ve göreneklerine göre devam ettireceğiz" diye yanıt verdi.

"ŞAMPİYONLUĞUN GÖLGELİ OLMADIĞINI SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Medya mensuplarının, hatalardan bahsedildiğini kaydedip, bu seneki şampiyonlukla ilgili görüşlerini sormaları üzerine Toprak, "Bu seneki şampiyonluğun gölgeli olmadığını söylemek mümkün değil" cevabını verdi.

Bu arada, yurt dışında bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve bazı yöneticiler toplantıya katılmazken, Erdoğan Toprak, başkan Demirören’in fikren kendilerine katıldığını kaydetti.

Yönetim kurulu üyeleri, başkan Demirören olmadan kulüp binasında toplantı yaptıktan sonra basın mensuplarının karşısına geçti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ