MENÜ

Federasyon başkanıyla takım sahibi ortak çıktı!

Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir'in LOL takım sahibi Hakan Baş ile ortaklığının devam etmesi camiada rahatsızlık yaratıyor. İkilinin "Bitlo" isminde kripto para sitesi bulunuyor.

Federasyon başkanıyla takım sahibi ortak çıktı!

Espor kulisleri son dönemde camia içindeki ortaklıkları tartışmaya başladı. Lig sahipleri, takım yöneticileri ve Federasyon yöneticileri arasındaki iş ortaklıkları rahatsızlık verici düzeye geldi. Sektörde bir çok aktör bu ortaklıkların etik olmadığını düşünüyor.

Haberin Devamı

Başkan takım yöneticisiyle ortak!

Geçtiğimiz aylarda Espor Federasyonu Başkanı olan Alper Afşin Özdemir daha önce Hakan Baş ile birlikte SupperMassive takımını kurmuştu. Özdemir Federasyon Başkanı olduktan sonra takım yönetiminden ayrıldı ama Baş ile ortaklığı sürüyor. Özdemir - Baş ikilisinin "Bitlo" isminde kripto para sitesi bulunuyor.

Bitlo'nun sitesine girdiğinizde "biz kimiz" bölümünde Hakan Baş ve yeni federasyon başkanı Alper Afşin Özdemir ortak olarak görünüyor.

Federasyon başkanıyla takım sahibi ortak çıktı

Yarınlar için soru işareti!

Espor pazarı büyüdükçe bu ortaklıklar tartışılır hale gelmesi bekleniyor. Bu ortaklıklar hukuksal anlamda sorun yaratmıyor ancak ilişkilerin bu düzeyde olması Espor eko sisteminin yarını için soru işareti oluşturuyor.

Haberin Devamı

Örnekler çok fazla...

Riot Games ülke müdürü Bora Koçyiğit Lidyana'nın ortaklarından biri olmasıyla LOL takım sahipleri Hakan Baş ve Sina Arfa ile ticari ortaklık kurmuştu.

YORUM YAZ