MENÜ

''F.Bahçe dimdik ayakta''

Galatasaray'ın kuruluşunun 106. yıldönümü nedeniyle lisede tören yapıldı. Burada gazetecilerle sohbet eden Ünal Aysal, yaşanan olaylara rağmen Fenerbahçe'nin dimdik ayakta durduğunu söyledi.

''F.Bahçe dimdik ayakta''

Sarı-Kırmızılı kulübün 106, kuruluş yılı, dün Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Organizasyon, yağmur nedeniyle, kapalı alandaki kulübün Kurtuluş Savaşı şehitlerinin adlarının yer aldığı Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Tevfik Fikret Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, açılış konuşmasını yaptı. Dünyada çok az kurumun böyle şerefli bir konuma ulaştığını ve daha kısa süre önce yayınlanan bir araştırma raporuna göre Türkiye’nin en güçlü markasının Galatasaray olduğunu aktaran Aysal, “Ülkenin en değerli markası olmak, dünyada başka kulübe nasip olmuş mudur bilemiyorum, zannetmiyorum da. Galatasaray bu konuda bir ilktir. Galatasaray’ı bugünkü değerlerine getiren başta kurucumuz Ali Sami Yen olmak üzere tüm başkan, yönetici, üye, sporcu ve bu değerleribenimsemekten gurur duyan, desteğini esirgemeyen taraftarımıza çok şey borçluyuz. Bugün burada hepsini minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Haberin Devamı

25 milyon Ali Sami Yen!

Gelinen noktada önceki yönetimlerden devraldıklarını devam ettirmenin kendilerine yetmeyeceğini ifade eden Aysal, “Daha ileri götürmemiz gerekir. Benim ve arkadaşlarımın en büyük sorumluluğu, sportif başarıları daha ileri taşımaktan öte, bu öncülük görevini daha da ileri götürmek olduğu kanısındayız. Hedefimiz, 25 milyon taraftarımızı, 25 milyon Ali Sami Yen’e dönüştürmektir” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli oyunculara övgü

Ünal Aysal, daha sonra basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti ve burada, Ali Haşhaş’ın yaptığı ve Fenerbahçe’yle aynı duruma düşmesi halinde Galatasaray’ın ayakta kalamayacağı yorumuna değindi. Başkan, yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe’nin içine düştüğü bir durum görmüyorum. Bu hukuki bir süreç. Fenerbahçe dimdik ayakta. Maçlarına çıkıyorlar ve gördüğünüz gibi başarılılar. Galatasaray niye kalkamasın, tüm takımlar kalkar. Başarı, sporcuların kalbinde ve ruhundadır. Eğer sporcular yürekleriyle oynarlarsa, başarıları devam eder. Fenerbahçeli sporcular böyle. Esas sporcuyu takdir etmek lazım. Geçen seneki performanslarını devam ettiriyorlar” dedi.

YORUM YAZ