MENÜ

Fatih'in Aslanları sahaya çıkıyor

Yeni sezona büyük ümitlerle giren Galatasaray, ligin ilk haftasında konuk olduğu İ.B.B'ye 2-0 kaybetti.

Fatih'in Aslanları sahaya çıkıyor

Haberin Devamı

Tarih; 20 Mart 2004... Stat; Atatürk Olimpiyat... Rakip; Çaykur Rizespor... Galatasaray, hiç de beklenmedik bir şekilde 2-1 kaybetti ve Fatih Terim’i yenilgiyle uğurladı... Aradan tam 2 bin 729 gün geçti; kurallar değişti, futbolcular değişti, ama ne stat ne de sonuç değişti. İmparator, ‘üçüncü Cim Bom macerası’na yine Olimpiyat Stadı’nda İstanbul Belediye yenilgisiyle start verdi.

Muslera, Melo, Eboue, Ujfalusi ve Selçuk İnan gibi yıldızlarla hazırlık maçlarında şov yapan Galatasaray, Süper Lig’deki ilk sınavında tanınmayacak haldeydi. Savunması S.O.S veren, orta sahası idare eden, hücum hattı dökülen Sarı-Kırmızılılar’da sadece Selçuk alkışı hak etti. Aslan’ın tek tesellisi; yenilginin henüz ligin başında gelmesi... En büyük güvenceleri ise elbette Fatih Terim.

Haberin Devamı

Aslan!

Ligin ilk maçında, en zor deplasmanlardan birinde puan kaybı normal. Ama şu bir gerçek; Galatasaray hiçbir şey oynamadı. Net gol pozisyonuna giremedi. Sarı-Kırmızılılar’da iyi oynayan tek futbolcu yoktu. Belediyespor biraz şanslı olsa maç daha farklı bitebilirdi.

Hazırlık maçlarında gol sıkıntısı çeken Galatasaray dün yine pozisyona giremedi.

Taze kaptan Sabri Sarıoğlu, Olympiakos ve Real Madrid maçlarında olduğu gibi orta sahada sırıttı. Kazım döküldü. Taraftarların sevgilisi Milan Baros’a top gelmedi, hiç etkili olamadı. Selçuk vasata yaklaşamadı. Muslera ilk maçında ilk vukuatını yaptı. Tek tek yazmaya gerek yok, Galatasaray rezil oynadı.

42. dakikada Holmen’in ortasında Muslera topu elinden kaçırdı Efe boş kaleye yuvarladı. Holmen İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un en iyi ismiydi... 82. dakikada Gökhan Süzen nefis ortaladı, tecrübeli futbolcu Webo kale sahası önünde topu kontrol edip, vuracak zamanı buldu 2-0.

Galatasaray geçen sezon küme düşme tehlikesi yaşayan takımdan 16 oyuncu yollayıp 11 oyuncu aldı. Yeni transferler eski topçulara uydu, sonuç Galatasaraylılar için hüsran oldu. Geçen sezondan bu güne bir şey değişmedi.

Orta sahada Selçuk İnan, Melo’nun yanına üçüncü adam, iyi bir ‘golcü’, sol bek, bir de stoper lazım. Devre arasında Galatasaray’ı yine hareketli günler bekliyor.

Haberin Devamı

Hakeme gözlük!

Melo daha ilk maçında vukuatını yaptı. 52. dakikada Melo, Mahmut Tekdemir’e kafa attı, pozisyon direkt kırmızı karttı. Brazilyalı futbolcu Melo’nun attığı kafayı görmeyen hakemlerin gözüne gözlük! Şu da unutulmamalı ki, her sezon 10 futbolcu yollayarak takım olmak zor, çok zor.

Aysal'dan mesaj

Başkan Ünal Aysal, ligin ilk maçı öncesi kamuoyuna mesaj yolladı. Aslan’ın internet sitesinde yer alan mesajda, “Türk futbolunu ileri taşımak üzere hep birlikte mücadele vereceğimiz bu sezonun, tüm kulüplerimiz için hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerine yer verildi.

Servet ilk 11'de

Avusturya ile oynanan milli maçta forma giyen Servet’in hafif bir sakatlığı bulunuyordu. Teknik direktör Fatih Terim de, önceki gün yapılan son idmanda savunmanın göbeğinde Semih Kaya’ya yer vermişti. Ancak dünkü mücadelede ilk 11 çıkan Servet Çetin, 90 dakika süre aldı.

Kaderi değişmedi

Sarı-Kırmızılılar’ın yetenekli futbolcusu Yekta Kurtuluş, Galatasaray’da yedek kalmasına rağmen Avusturya maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı. Ancak Yekta’nın Cim Bom’daki kaderi yine değişmedi. 25 yaşındaki oyuncu, sonradan oyuna girdiği maçta vasat bir performans sergiledi.

Haberin Devamı

Raşit Altun

YORUM YAZ