MENÜ

Fatih Terim'in 'Aslan'ları!

Galatasaray’da Nagatomo, Serdar Aziz, Eren, Linnes, Rodrigues, Muslera ve Donk, teknik direktör Fatih Terim’in elinde birer “Aslan”a dönüştü, hepsi performanslarını belirgin ölçüde artırdı.

Fatih Terim'in 'Aslan'ları!

Galatasaray’da Şampiyonlar Ligi’nde gelen 3-0’lık Lokomotiv Moskova galibiyetinin coşkusu devam ederken, kadroda gelişim gösteren oyuncuların verimliliği de bir diğer önemli detay oldu. 10 aydır takımın başında olan Terim’in önce lig şampiyonluğu, ardından da Şampiyonlar Ligi’ne yaptığı iyi başlangıçta öne çıkardığı öğrencilerinin başarısı dikkat çekti. Tecrübeli teknik adam, neredeyse takımın ilk 11’ini oluşturan birçok isme doğrudan etki etti.

Haberin Devamı

İşte Terim’in geliştirdiği Aslanlar:

YUTO NAGATOMO: Devre arasında Inter’de kadro şansı bulamadığı için kiralanan Yuto Nagatomo, Terim’le hemen ilk 11’e girdi. Japon oyuncu hem saha içi hem de saha dışında etkili oldu, şampiyonlukta öne çıktı.

SERDAR AZİZ: Savunmada istikrarsız bir görüntü çizen Serdar Aziz, Galatasaray’da değişilmezlerden oldu. Tecrübeli oyuncu hem milli takım hem de Galatasaray’ın as futbolcuları arasına girdi.

EREN DERDİYOK: Gomis’in ayrılığı sonrası forvet arayan Galatasaray’da sürpriz bir şekilde çıkışa geçti. Lokomotiv Moskova’ya attığı frikik golüyle eski günlerine dönüş işareti verdi.

MARTİN LİNNES: Mariano gibi tecrübeli bir rakibe karşın Terim’in jokeri oldu. Sol bekte de denenen Linnes, sağ bekte formayı kaptı, yeni ve daha iyi bir sözleşmenin de önünü açtı.

Haberin Devamı

GARRY RODRİGUES: Terim’in en çok geliştirdiği isim oldu. Gol ve asist katkısında yüzde 100 artış sağlayan Rodrigues, kariyerinin en iyi dönemini yaşarken, lig ve Şampiyonlar Ligi’nde yıldızlaştı.

FERNANDO MUSLERA: Terim’le ikinci kez çalışan Muslera, kalede yine istikrar yakaladı. Başarılı bir görüntü çizen ve takımın liderlerinden olan Uruguaylı yıldız, 7. senesinde 4. şampiyonluğunu yaşadı, 5. kez Şampiyonlar Ligi heyecanı gördü.

RYAN DONK: Tudor ile kadro dışı olan Donk, Terim ile önce kadroya dönüp şampiyonluğa katkı verdi. Ardından hem orta saha hem de stoper olarak joker oyunculardan oldu.

Kaynak: Skorer

YORUM YAZ