MENÜ

Fatih Terim'den flaş sözler: Cüneyt Çakır niye apar topar verildi buraya?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ankaragücü maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Bugünkü maçta Arda Turan'ın eline çarpan top sonrası penaltı çalındığının altını çizen ve geçtiğimiz sezon oynanan Beşiktaş maçını hatırlatan Terim, "Geçen sene Beşiktaş maçında Vida'nın elinden seken topu Cüneyt Çakır öyle bir anlattı ki, az daha özür dileyecektik. Bu nereden geliyor? Kendisi de VAR'da duruyor." dedi. Cüneyt Çakır'ın Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki performansının eleştiren Terim, "2 gün evvel VAR'daydı Cüneyt Çakır. Bugün niye apar topar verildi buraya? Orada skandal bir karara imza atmış. Bizim maçımızda yapılanlarda yine orada, şimdi yine burada." diye konuştu.

Fatih Terim'den flaş sözler: Cüneyt Çakır niye apar topar verildi buraya?

Süper Lig'in 28. haftasında Ankaragücü'ne konuk olan Galatasaray, sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. 8 maçlık galibiyet serisi sona eren Galatasaray, şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Sarı Kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, 90 dakikayı yayıncı kuruluşa değerlendirdi.

Haberin Devamı

'Emre’nin gole çeviremediği pozisyon önemliydi'

"Oyuna iyi başladık, ilk 5 dakikada da öne geçebilirdik. Sonra tekrar oyunun kontrolü bizdeydi, pozisyon bulduk ama atamadık. Emre’nin gole çeviremediği pozisyon önemliydi. Öne geçmek oyunun gidişatını değiştirir ve 1-0’dan sonra oynanacak o oyun işimize gelir. Devreye 1-0 geride girmek o kadar pozisyona girmemize rağmen hoş olmadı.”

Haberin Devamı

'Cüneyt Çakır bize öyle bir anlattı ki...'

“Geçen sene Beşiktaş maçında Vida'nın vücudundan sekip eline çarpan topu, hakem Cüneyt Çakır bize öyle bir anlattı ki, az daha özür dileyecektik kendisinden. Bu maçtaki penaltı pozisyonunda top nereden geliyor? Kendisi de VAR'da duruyor."

'Çağırma, müdahale etme yok. Çok yazık!'

“Hepimiz pandemi döneminde bir tuhaf olduk. Farklı ‘bir kültür gelişiyor. Ah diyene, en fazla bağırana faul veriliyor. İki gün önce Cüneyt Çakır VAR'daydı. 2 gün sonra neden apar topar buraya verildi? Anlamıyorum. Orada skandal bir karara imza atmış. Bizim maçımızda yapılanlar orada da yapıldı. Çağırma, müdahale etme yok. Çok yazık! Mostafa Muhammed'in kırmızı kart kararı çok yazık. Resmen rakip kafasıyla dirseğine gidiyor, attırmak için. Hani Alanya’da Luyindama’ya yapılan darbede yeterli şiddet olmamıştı? Dört dikişli kanama yeterli değilmiş demek ki. Mağlubiyeti hiçbir zaman hakemlere yormadım. Geçtiğimiz haftalardan beri tuzak olduğunu söylüyordum. Bugün de düşürüldük.”

Haberin Devamı

'VAR’daki Cüneyt abisini çağıramaz korkudan'

“İyi veya kötü oyunumuz kimseyi ilgilendirmez. Görevi olanlar bunu kritik eder. Doğru karar veya yanlış karar herkesi ilgilendirir. Sen 57. dakikada beni 10 kişi bırakamazsın! Hangisi kırmızı? Yumruk vurunca kırmızı kart, hafif elimi çıkardım ve dokundu, bu da kırmızı kart! Neredesin VAR? Herhalde VAR’a gidip gelmeyi zül addediyorlar. Cüneyt Çakır, VAR'a gelmez, VAR’daki Cüneyt abisini çağıramaz korkudan. Cüneyt Çakır müdahale etmez…

'Bizim hem gücümüz hem inancımız hem de yüreğimiz herkese, her şeye yeter'

''Bizim hem gücümüz hem inancımız hem de yüreğimiz herkese, her şeye yeter. Ben çıkıp diyorum ki, Luyindama'nın yaptığı kırmızı karttı! Ama değilmiş, özür dileyeceğim şimdi. Öyle ya! Hangisi doğru şimdi? Beşiktaş maçında Vida'nın pozisyonu... Cüneyt Hoca bize izah etti ya. Benim gibi birçok kişi de şaşırdı. Tribünlerle oynadık. Seyirci ile oynadık. Biz kime gidersek seyirci ile oynuyoruz; ama biz tüm kurallara uyuyoruz. Kimseye de bir şey demiyoruz. Devre arasında gözlemci ve temsilciyle konuştum. Maçtan evvel kuralı öğrenelim dedik. Sahaya çıkmazsak, bunlar stadyumu terk etmezlerse biz de oynamayalım dedik; ama karşılığında bir kural yok. Gördüğünüz gibi bugün tribün doluydu; ama ne fark eder? Galatasaray maçlarında böyle oluyor. Oyunumuzu kritik edebilirler. Ben de oyuncularımla edebilirim. Ankaragücü’nün mücadelesini saygıyla karşılıyorum. Onları tebrik ediyorum.”

Haberin Devamı

'Maç 6 dakika mı uzamalıydı?'

“Biz kronometre tutuyoruz. Maç 6 dakika mı uzamalıydı? Sadece Mostafa Mohamed’in oyundan atılışında geçen süre 3 dakika. Yalandan geliyor, 83. dakikada kaleciyi ikaz ediyor. Dördüncü hakeme 'Sakın kaleciye sarı vermeyin, bize hakaret olur' diye rica ettim. Futbolu bize öğretmeye kalkmasınlar. Genç hakemlere destek olalım diye, hakemlerin kararlarını doğru bulalım, iyi olsunlar, kaybetsek de destek olalım diye çırpınıyoruz. Bundan sonra hayır. Bundan sonra burada da gideceğim yerde de ad, soyad vererek, ceza almamaya özen göstererek anlatacağım. Bir standardı bulamadık. Doğru bildiğini ver.”

Haberin Devamı

'Cüneyt Çakır devamlı VAR hakemi midir?'

"Ömer Bayram'ın pozisyonu faul değilse bu hakem futbolla ilgili bir daha düdük çalmamalı. Ben bunları çok gördüm. Biz bunları çok yaşadık. Allah’a şükür hepsinin altından kalktık. Olacak arada bir mağlubiyet ama böyle değil. Hep öndesiniz. Her hafta sizden bahsediliyor. Bir camia düşünün ne kazanana ne kaybedene, kimseye yaranamıyor. Demek ki bir şey var. Nedir bu yahu? Cüneyt Çakır devamlı VAR hakemi midir? İki gün evvel yapmadı mı? Türkiye'de hakem mi kalmadı? Bu maçın önemi nedir? Trabzon’da verip vermediği kararlarla ilgili hadiseler devam ediyordu. Halil Umut Meler, geçen seneki 3-1’lik maçta 10 dakika uzatma verdin. Bugün 6 dakika veriyorsun. Yarış devam ediyor. Biz de devam ediyoruz. TFF ve kurullarıyla ilgili duygularımı biliyorsunuz zaten. Bir daha aktarmama gerek yok."

YORUM YAZ