MENÜ

Fatih Terim: "Fikstür bizi bozmaz"

5 Ağustos’ta Akhisarspor ile Süper Kupa maçı oynayıp 10 Ağustos’ta da Ankaragücü ile ligin açılışını yapacak olan Galatasaray'da fikstür endişesi yok. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim’in, “Zaten 3 kulvarda oynayacağız. Sorun olmaz, alışmamız lazım” dediği öğrenildi.

Fatih Terim: "Fikstür bizi bozmaz"

Galatasaray fikstürü dert etmiyor... Sarı-Kırmızılılar, 5 Ağustos Pazar günü Konya’da Akhisar ile TFF Süper Kupa maçı oynadıktan sonra, 10 Ağustos Cuma günü Başkent’te Ankaragücü deplasmanına çıkarak Süper Lig’in açılışını yapacak.

Haberin Devamı

Kupa finaline rağmen, lig maçının pazar gününe alınmaması camiadan tepki çekerken, Fatih hocanın takım içinde bu konuyu gündeme bile getirmediği öğrenildi.

Terim’in, “Bu sezon zaten 3 kulvarda birden oynayacağız. Sorun olmaz, olmamalı da... Buna alışmamız lazım” diyerek, öğrencilerini şimdiden yoğun tempoya alıştırmak istediği bildirildi.

Takviye yapılmasını bekliyor

Terim’in bu süreçteki tek talebi, beklediği takviyelerin bir an önce yapılması. Sarı-Kırmızılı yönetim, stoper, orta saha ve forvete birer transfer yapabilmek için yoğun mesai harcıyor.

Fatih hoca mevcut kadroya bu takviyelerin yapılması halinde, Galatasaray’ın zorlu fikstürde sıkıntı yaşamadan ilerleyeceğini düşünüyor.

‘O ışığı görüyorum’

Haberin Devamı

Aslan’ın hocası Terim, takımdaki genç oyuncuların durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Galatasaray Türk futboluna her zaman altyapıdan oyuncu kazandırmıştır. Bu sene ve her sene en az 1 oyuncu kazanmalıyız. Bu bizi ekonomik olarak da başka seviyeye taşır. Bu çocuklar geleceğimiz için çok önemli. Hepsinin gözünde o ışığı görüyorum. Oynayıp tecrübe kazandıkça daha iyi olacaklar.”

‘Abilerinizi sahada geçin sırada değil!’

Galatasaray kafilesi Tunus’ta oynadığı hazırlık maçının ardından, doğrudan Yunanistan’a geçerken, pasaport sırasında ilginç bir sahne yaşandı. Kuyruğun en önünde genç oyuncuların olduğunu gören Fatih hoca, “Önce abileriniz geçsin, sonra siz... Eğer onları geçmek istiyorsanız sahada geçin. İşte size fırsat” dedi. Gençler bu nasihatin ardından kuyruktaki yerlerini abilerine devrettiler.

Akademiye başvurular çoğaldı

Fatih hocanın genç oyunculara olan ilgisi, Türkiye’deki miniklerin rotasını Florya’ya çevirdi. Galatasaray’ın futbol akademisine son yıllarda hiç olmadığı kadar başvuru yapıldığı öğrenildi. Minikler, Sarı- Kırmızılı kulübün altyapısında futbol eğitimi alıp Terim’in ilgisini çekmek istiyor.

Metin Karabaş

YORUM YAZ