MENÜ

Fatih Terim basın toplantısı düzenledi

Yarın akşam Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Schalke 04 ile karşılaşacak olan Galatasaray'da, Teknik Direktör Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim basın toplantısı düzenledi

Florya Metin Oktay Tesislerinde, saat 15.30'da düzenlenen basın toplantısına Teknik Direktör Fatih Terim ile birlikte eski bir Schalke 04 oyuncusu olan Hamit Altıntop da katıldı. Oldukça kalabalık bir basın ekibinin iştirak ettiği toplantıda yabancı basın mensupları da yer aldı.

Hamit Altıntop, çok fazla söyleyecek bir şey olmadığını belirtirek toplantıda sözü ilk alan isim oldu. Tecrübeli oyuncu, "İyi hazırlandık. Yarın iyi bir sonuç alıp deplasmana avantajlı gitmek istiyoruz. 'Şans' kelimesini sevmiyorum. Her zaman söylemişimdir; önemli olan takımın başarısı. Gol atmak güzel ama mühim olan takım." diye konuştu. Sözlerine devam eden Hamit, "Şampiyonlar Ligi'nin havası farklı. Rakibimiz ligde kötü olsa da bu bizi yanıltmamalı. Chelsea de geçen sezon aynı durumdaydı. Aramızda en tecrübeli kişi hocamız. Onun en büyük farkı da olumlu olumsuz çok şey yaşamış olması." diyerek sözlerini noktaladı ve basın toplantısından ayırıldı.

Hamit'in ardından söz alan Teknik Direktör Fatih Terim, konuşmasına espirili bir ifadeyle başladı. "Geçenlerde güzel bir şey okudum; başarı tamamen şans işidir. İnanmazsanız başarısızlara sorun. Bunu bir yere yazmak lazım." diyen tecrübeli teknik adam bu sözlerinin ardından Sarı Kırmızıların Avrupa Kupası sürecine ilişkin açıklamalarına başladı.

Sözlerine yabancı basın mensuplarına da "Hoşgeldiniz" diye devam eden Sarı Kırmızılıların teknik patronu, "Kurayı çektiğimizden bugüne kadar basında iki rakibi tartan birçok analiz yapıyoruz ama Schalke 04 grubunda hiç yenilmedi. Schalke 04'ü öyle bir hâle getirdik ki, sanki çok kolay bir maç olacak. Bu, bize yapılan bir iyilik değil. Baros'u kaybettik. Ujfalusi sezon başından beri oynamıyor. Eboue, sakat döndü. Takımları doğru ifade etmek gerek. Yarın karşımızda çok ciddi, önemli bir takım olacak. Umut ediyoruz maçı biz kazanacağız. Eksik olmaları bir şeyi değiştirmez." diyerek rakibin çok ciddi bir ekip olduğunun altını çizdi.

Maçla ilgili olarak taraftarlara da seslenen Fatih Terim, "Tüm taraftarlarımızdan ricam, yarın her zamankinden daha fazla bizimle olmalılar. Aklımızla hareket etmeliyiz. Taraftarımız takımı sabırla desteklemeli. Duruma böyle bakmalıyız. Burada gol yemeden alacağımız her sonuçta kârlı olacağız." dedi.

Kurayı da değerlendiren teknik adam, " Bugün resmi bir basın toplantısında olduğumuz için bu açıklamaları yapıyorum. Kurayı hep beraber değerlendirmiştik. Biz, kurada onların çıkmasına ne kadar sevindiysek, onlar da bizim çıkmamıza o kadar sevindi. Bu, bir gerçek. Bu, bizde klasiktir. Galatasaray elerse "Rakip çok kolaydı", elenirse 'Vay bu takıma nasıl elendi" diyecekler. Biz bunlara alıştık, önemsemiyoruz." diyerek düşüncelerini belirtti.

Basın mensuplarının yeni transferler Drogba ve Sneijder ile ilgili görüşlerini sorması üzerine ise Terim'in yanıtı şu şekilde oldu, "Drogba ve Sneijder'in fiziki eksikleri var. Uzun süre oynamadılar. Bunlar doğal. İnsanlarda ilginç bir algı var. Bu ikinci oyuncu çok önemli ancak bizim zaten çok önemli oyuncularımız vardı, iki tane daha eklendi.Drogba'nın ilk 11'de olup olmayacağına bu akşam karar vereceğim. Oyun anlayışının değişmesi, hiçbir oyuncuyla sağlanmaz. Sneijder'in de, Drogba'nın da bu tip organizasyonlardaki yüksek tecrübesinden faydalanmak, benim de en büyük arzum. Sorun şimdilik baştan oynayacaklarsa ne kadar süre, sonradan oyuna gireceklerse ne zaman girecekler. En yüksek verim alınacak."

Konuşmasına devam eden başarılı teknik adam, "Büyük maçlarda gerçekçi ve dikkatli bir oyun sergiledik. Bu maçta aklımızla ve sabrımızla oynamalıyız. İnanıyorum, inşallah kazanacağız. Şampiyonlar Ligi'nde olduğumuzu unutmadan oynayacağız. Rakibimizi iyi inceledik. Maç, büyük ihtimalle bizim baskımızla geçecektir ama bu bizim için tehlike olmamalı. Kafamdaki 11'i şekillendirdim. Bir yerde değişiklik yapabilirim. Eboue'nin sakatlığı geçti, tek endişem o. Sneijder önemli, zeki, teknik bir oyuncu. Her geçen gün daha iyi olacaktır. Drogba ve Sneijder'in ailemize katılması bizi mutlu ediyor. Sneijder'in istekli ve hırslı durumu beni sevindiriyor. Muhakkak ki tecrübeli oyuncu önemli ama şu da unutulmamalı ki, mevcut kadro tecrübe açısından yeterli değil. Salt tecrübeyle de bir şey yapılmaz. Futbolda fiziğiniz, tekniğiniz, taktiğiniz, mücadeleniz olmalı. Bunlara tecrübeyi de katarsanız çok başarılı olursunuz. Beklentilerimizin artması çok doğal.

Drogba'nın ve Sneijder'in tecrübeleri bizi çok daha yukarıya taşıyacaktır. Olayı sadece iki transferde düşünmemek lazım. İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı. Hepimizin dileği ve hedefi buydu. Bugüne kadar bizim olduğumuz yerde kimse ümidini kesmedi ve çıtayı hep yüksek tuttu. Çeyrek finale kalsak da doyulmayacak. Milli Takım'daki dönemimde de gruptan çıkmamız bile büyük bir başarıydı. Sonra finale gidemediğimize üzüldük. İnsan, hayal etmediği sürece başarılı olamaz. Önce hayal edilmeli, sonra gerçekleştirilmeli. Hep 'ulaşılmaz' denilen yerlere ulaştık. Biz bu turu geçersek hiç kimse yarı finalle dahi tatmin olmaz. Bugün Drogba ve Sneijder'in gelişi de beklentiyi büyük oranda tetikledi. Drogba ve Sneijder sanki 10 senedir Galatasaray'da oynuyor gibi. Çok güzel bir tablo oluştu. Bu beni en sevindiren durum.Teknik direktörlerin formu da önemli. Allah'a şükür iyiyim. Ben de konsantreyim. Benim de formda olmam önemli.Olabilecek her türlü hadiseyi kaldıracak durumdayım. İyiyim. Ben de maça iyi hazırlandım. Benim felsefem şudur; oyuncumdan alabileceğim verimin en fazlasını nasıl alırım? Oyuncuların yapabilecekleri var. Yapılması gereken en doğru şekilde hareket etmek. Kimseye yapamayacağı bir şeyi yüklememeli. Sadece başkanımız değil birçok kişi gruptan çıkamamamızın başarısızlık olduğunu söyledi. Çok şükür çıktık. Benim için başarsızlık; kaybedilen her maç, kaybedilen her kupadır. Hayat felsefem böyle.Ben kendi başarısızlığımı söylerim. Şu anda istenilen her şeye erişmiş durumdayız. Bundan sonra inşallah bütün Galatasaray camiasının istediği çok önemli başarıları elde ederiz. Bu turu hâllettikten sonra maçı konuşmakta büyük yarar olacak. Muhakkak ki Drogba, Sneijder ve Burak konuşulması gereken isimler ama orada bir Selçuk da var ki çok önemli bir oyuncu. Selçuk İnan da, gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'da bahsedilmesi gereken bir oyuncu. Huntelaar'ın oynayıp oynamayacağını bilmiyorum ama bizde de Elmander sakat. Önemli oyuncuları var, örneğin Farfan. Yeni transfer ettikleri Bastos, önemli bir oyuncu. Tüm oyuncuları çok önemli. İyi ve kaliteli bir takımla oynayacağız. Rakibimizin bütün oyuncularına çok dikkat etmeliyiz." diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ