MENÜ

Fatih Terim: Aslan gibi bir takımız

Terim, Yunanistan mücadelesinde oyuncularının sergilediği futboldan memnun kaldığını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, ekip olarak çok iyi bir uyum sağladıklarını söyleyerek, “Adeta şahlanan ve ülkesini aslan gibi temsil eden bir milli takımımız var” dedi.

Fatih Terim: Aslan gibi bir takımız

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Yunanistan mücadelesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Oyun genelinde takım olarak başarılı bir görüntü sergilediklerini söyleyen Terim, “Ben bu maçtan çok keyif aldım. Neredeyse kalecimiz Volkan Babacan hiç pozisyon görmedi. Yunanistan önemli oyunculardan kurulu bir takım. Onları hücum hattında durdurabilmek önemli bir olay. Oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Gole çok yaklaştığımız pozisyonlar oldu ancak atamadık. Milli Takım’da tam bir senedir mağlubiyetimiz yok. Adeta şahlanan ve ülkesini aslan gibi temsil eden bir milli takımımız var” yorumunu yaptı.

‘Burada özveri var’

Ay-Yıldızlı oyunculara ülke olarak sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Fatih hoca, “Seneyi galibiyetle kapatmak isterdik ama olmadı. Ülkemizin oyuncularımıza sahip çıkması lazım. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandık. Bugün herkesin gurur duyacağı bir milli takımımız var. Burada emek var, özveri var, gerektiği zaman sakat sakat büyük fedakarlıkla oynamak var. Ben bütün oyuncularımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

‘Gelişimi sürdürecek’

Yunanistan karşısında görev verdiği genç isimlerin performansını beğendiğini söyleyen Fatih Terim, “Ahmet Çalık defansta kusursuz oynadı. Mehmet Topal’la beraber iyi bir iş yaptılar. İnşallah daha iyi olacak. Birçok genç isime sahibiz. Okay Yokuşlu, Emre Çolak ve Emre Taşdemir gibi isimlere sahibiz. Yunus Mallı’yı direkt santraforda görevlendirdik. Bizden biri gibi devam ediyor. Gelişimini daha da sürdüreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ