MENÜ

Fark var!

Türkiye ile Bundesliga arasındaki fark dün ortaya çıktı. Zemin de Aslan'ı olumsuz etkiledi. İkinci maçta daha dirençli, yükü eşit şekilde paylaşan ve birbirine yakın oynayan bir Galatasaray Jones'un yokluğunda tur atlayabilir.

Fark var!

Önce zemin. Bir yağmur kriziyle zemini değiştirmeye karar verdiler. Belki de beklemek gerekiyordu. Sadece yağmurda kötü bir zemin vardı, artık her şartta kullanılmaz halde. Bu Galatasaray’ı etkiledi. Terim’in ilk planı 4-2-2-2 idi. İlerideki oyuncuların özellikleri gereği stoperlere baskı yapmadılar ama Neustadter ve Jones’a nefes aldırmadan sürekli fiziki kontakla oyunun kaynağını kurutmaya çalıştılar. Bu da sonuç verdi.

Taktik üstüne taktik değişti


Sneijder’in kaptığı topla başlayan akın Burak ile birinci sınıf bir gol. Golden sonra Galatasaray oyun merkezini biraz geriye çekip, hemen 4-2-3-1’e döndü ve iş burada değişti. Solda Drogba, ortada Sneijder ve ileride Burak Schalke’nin orta ikilisine baskı yapamadı ve Neustadter ile Jones, Drexler, Bastos ve Farfan ile bağlantıyı kurdu. Burada Bundesliga farkı ortaya çıktı ve oyun tempoları Galatasaray’ı iyice geri itti. Golden önce Sabri ve Riera’yı sürekli rakip yarı alanda görüyorduk. Golden sonra ceza sahası hizasına saplandılar. Oyun mantıkları gereği sahayı genişlemesine iyi kullanarak Galatasaray’ı zor durumda bıraktılar. Pozisyonlar buldular ama Alman Ligi’ndeki hamlıkları burada da devam etti ve şanslıyız ki gol bulamadılar.

Dany’nin korkunç hatası


Dany’nin korkunç hatasına kadar oyun kötü gitse de skor tutulabildi. Fatih Terim ikinci yarıda 4-4-2’ye döndü. Amrabat ile hücum alanını enine genişletti, Riera’nın yalnızlığına da son verdi. Galatasaray böylece oyuna ortak oldu. Schalke’nin kanat etkinliği azaldı. Ancak Galatasaray’ın klasik hücum presi Drogba ve Burak ile yoktu. Bu yüzden beklenen pozisyonlar gelmedi. Böyle olsa da ilk yarıdaki Rus ruletinden, yani geniş alanda oynanan tehlikeli oyundan kurtuldular. İlk yarıda neredeyse 60 metreyi doldurmakla görevli olan, mükemmel oynayan Selçuk ve Melo oyuna biraz daha girdi. Pozisyon zenginliği olmasa da dengeli bir oyunla ikinci maça şansını koruyarak gitmeyi başardı Galatasaray. Dün gece Bundesliga ile Türkiye Ligi arasındaki hepimizi yanıltan farkı gördük. İkinci maçta daha dirençli, yükü eşit şekilde paylaşan ve birbirine yakın oynayan bir Galatasaray Jones’un yokluğunda turu geçebilir.

Haberin Devamı

Mehmet Demirkol

YORUM YAZ